Lahodný sorbet

Když se řekne sorbet, někteří alespoň podvědomě tuší, že je to něco s ledem. Ale z čeho se to vlastně skládá? Nejprve si povíme něco málo o tomto vynikajícím dezertu a pak pro vás máme i 4 skvělé recepty, díky kterým jej můžete ihned ochutnat.

#damejidlo-siroky 

Sorbet, šerbet, granita, víte jaký je mezi nimi rozdíl?


Takže nejprve si to ujasníme. Sorbet se skládá hlavně z ovoce a cukru a jedná se vlastně o lehounkou zmrzlinu. Přidávají se tam samozřejmě i další látky - jako kyseliny (citronová šťáva), alkohol či jiná dochucovadla.


Šerbet je ale krémovější a má plnější chuť. Přidáváme do něj smetanu, vaječné bílky, želatinu, podmáslí nebo jiná rostlinná mléka. Granita vypadá podobně jako sorbet, ale tu narozdíl od sorbetu nepřipravujeme ve zmrzlinovači. Jelikož ji nepromícháváme, je plná krystalků. Proto je mnohem jemnější než sorbet.


Sorbet ze zeleného čaje s mátou a citronem


Zelený čaj pomáhá posilovat imunitu a dle odborníků jde o účinnou prevenci proti vzniku rakoviny. Má silné antioxidační účinky, pročišťuje organismus, zklidňuje nervový systém a zbavíte se i stresu. Zlepšuje trávení, pomáhá i při migréně a reguluje hladinu cukru v krvi. Dle odborníků pomáhá i regenerovat organismus a zpomaluje proces stárnutí.



Citronový sorbet s ovocným coulis a čokoládou

Citrony jsou bohatým zdrojem vitamínu C. V 1 citronu najdeme přes 30 mg tohoto vitamínu, což je vlastně ⅓ denní doporučené dávky. Pokud si upravíte jídelníček tak, abyste pravidelně konzumovali ovoce a zeleninu s vysokým obsahem vitamínu C, můžete tím snížit riziko vzniku srdečních a mozkových onemocnění.


Je také skvělou surovinou, která pomáhá při hubnutí, a také působí i jako prevence proti vzniku ledvinových kamenů. Citrony vás ochrání i před anémií, jenž je způsobena především nedostatkem železa, a dokonce snižují i riziko vzniku rakoviny.


#tescoma-velmi-siroky 


přidejte na:

29. 05. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář