Moje babička tvrdívala, že jídlo je dar a máme si ho vážit. Vždy ji zlobilo, když jsme byli jako děti mlsné, byť nám "milovaným vnoučatům" to přehlížela do určité míry a pak povídala o tom, jak sama zažila hlad. Později i poukazovala na zbytečné plýtvání a já nyní přicházím na to, že to není o nemístné šetrnosti, ale o tom, že v kuchyni se dá skutečně zužitkovat spousta věcí, které se zbytečně vyhazují nebo vylévají, třeba vodu z květáku po uvaření nevylévám, ale nechám ji na základ zeleninové polévky nebo houby, když zamražuji, nechám jen přejít varem a scedím-vodu opět nechám do polévky nebo na podlití masa a takových různých vylepšení zná určitě každý z nás víc, jen se o ně podělit. Kolikrát něco považujeme za normální a tak se o tom nezmiňujeme.
© 2024, Railsformers s.r.o.
Ajaja 22. 09. 2010, 19:01
22. 09. 2010, 21:20