Ingredience:
- filety lososa
- sůl
- olej
- vývar
- rozmarýn
- vařené bílé fazole
- řapíkatý celer
- mrkev
- cuketa
- vařené brambory
Ingredience na bazalkovou pastu:
- listy bazalky
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- olivový olej
Nejprve si připravíme bazalkovou pastu. Listy bazalky, nakrájený česnek, sůl, pepř a olivový olej dáme do misky a rozsekáme. Poté filety lososa z obou stran osolíme a opepříme. Na pánev si vlijeme olej a vložíme filety kůží dolů. Nezapomeňme otočit lososa. Po otočení přidáme trochu česneku a rozmarýnu. Mezitím než se losos upeče si připravíme zeleninové ragú. Do hrnce si nalijeme vývar, přivedeme do varu a přidáme vařené bíle fazole, řapíkatý celer, krátce povařenou mrkev, cuketu a vařené brambory. Ragú přivedeme do varu a nakonec přidáme bazalkovou pastu. Před podáváním zjemníme trochou másla. Do hlubokého talíře dáme porci bazalkového ragú a na něj položíme filet z lososa. Dobrou chuť!