Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Filety z lososa s bazalkovým ragú

Ingredience:

  • filety lososa
  • sůl
  • olej
  • vývar
  • rozmarýn
  • vařené bílé fazole 
  • řapíkatý celer
  • mrkev
  • cuketa
  • vařené brambory
Ingredience na bazalkovou pastu:
  • listy bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Nejprve si připravíme bazalkovou pastu. Listy bazalky, nakrájený česnek, sůl, pepř  a olivový olej dáme do misky a rozsekáme. Poté filety lososa z obou stran osolíme a opepříme. Na pánev si vlijeme olej a vložíme filety kůží dolů. Nezapomeňme otočit lososa. Po otočení přidáme trochu česneku a rozmarýnu. Mezitím než se losos upeče si připravíme zeleninové ragú. Do hrnce si nalijeme vývar, přivedeme do varu a přidáme vařené bíle fazole, řapíkatý celer, krátce povařenou mrkev, cuketu a vařené brambory. Ragú přivedeme do varu a nakonec přidáme bazalkovou pastu. Před podáváním zjemníme trochou másla. Do hlubokého talíře dáme porci bazalkového ragú a na něj položíme filet z lososa. Dobrou chuť!
Barbora Šumná

03. 04. 2013


Přidat komentář

Facebook komentáře