Mangové speciality

Užijte si slunečné dny a zlepšete si náladu pomocí mangových specialit. Oblíbené exotické ovoce, které skvěle využijete i při vaření. Osvěžující ovoce je známé pro svou nezaměnitelnou chuť a je plné zdraví prospěšných látek.

#tescoma-velmi-siroky 

Ovesná kaše s mangem


Ovesné vločky mají nejen v kuchyni všestranné využití. Také jsou zdraví prospěšné, neboť pomáhají regulovat nejen hladinu krevního tlaku, ale bojují i proti vysokému cholesterolu.


Působí i jako podpora trávení a působí jako prevence proti kardiovaskulárním chorobám. Také posilují imunitu, zlepšují koncentraci, odbourávají stres a bojují proti osteoporóze.



Startovací mango-jablečný nápoj

Skořice má nezapomenutelnou chuť, ale málokdo už zná její léčivé schopnosti. V tradiční čínské medicíně se slouží skořice především k prohřátí organismu. Proto se jí někdy říká “teplé” koření. Uplatnění kromě kuchyně a lékařství našla i v oblasti kosmetiky. Pomáhá snižovat hladinu cukru v krvi a ohlídá nám také hladinu cholesterolu.


Salát s mangem a granátovým jablkem

Granátové jablko roste na menším stromě zvaném granátovník. Jedná se o ovoce, které se výrazně podobá obyčejnému jablíčku. Uvnitř má však tvar šestiuhelníku, ale nepoznáme to, protože na povrchu je mango krásně zakulacené.


Abyste zachovali veškeré vitamíny a ostatní látky, které granátová jablka obsahují, měli byste je konzumovat v čerstvém stavu. Můžete s nimi ozdobit zákusky, poháry a připravují se z nich také šťávy, džusy či ovocné saláty. V teplé kuchyni je využíváme i ke grilovanému masu.

Kuřecí prsíčka s mangem


Mango je tropické ovoce s neznámým původem. Můžete si na něm pochutnat jen tak, ale nejlépe chutná vychlazené či v kombinaci s jogurtem. Připravujeme z něj pomazánky, džemy, chutney, jenž podáváme k masu a rybám nebo jej můžete přidat i do koktejlů či dezertů.









#damejidlo-siroky 
přidejte na:

01. 06. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář