Marinády pro ještě chutnější grilování

Grilovací sezóna je v plném proudu. Neodolatelná vůně grilovaného masa je cítit na terasách, zahrádkách i v restauracích. Správně zvolené marinády, dodají vašemu grilování ten správný šmrnc a naprosto delikatesní chuť.

Marináda na kuřecí křídla

Budete potřebovat 200 g hořčice, 5 stroužků česneku, 5 polévkových lžic kečupu, 4 polévkové lžíce bílého balzamikového krému, 2 polévkové lžíce nasekané petržele, 4 polévkové lžíce olivového oleje a sůl. Vše řádně promícháme a začneme nakládat omytá křídla. Pro lepší propojení chutí, marinujte přes noc.

Marináda se zázvorem a chilli na krevety a ryby

Budete potřebovat 4 polévkové lžíce oleje, 2 polévkové lžíce citrusového balzamikového krému, 2 prolisované stroužky česneku, 1 polévkovou lžíci nadrobno nasekaného čerstvého zázvoru, 1 nadrobno nasekanou červenou feferonku, 1 polévkovou lžíci nasekané citrónové trávy nebo 1 polévkovou lžíci citrónové šťávy. Ingredience promícháme a takto připravenou marinádou potíráme ryby nebo krevety těsně před grilováním. Rybu můžete grilovat i v alobalu.

Marináda na vepřové maso

Nejčastějším grilovaným druhem vepřového masa je krkovice a pokud ji naložíte do této marinády, neuděláte chybu.

Budete potřebovat citrónovou šťávu, máslo, šalvěj, tymián, mletý pepř a olivový olej.

Připravené maso pokapete citrónovou šťávou, mírně ho potřete změklým máslem a posypete pepřem, tymiánem a šalvějí. Maso rozložíte do uzavíratelné mísy, přelijete olejem a dáte na pár hodin do chladu. Před grilováním maso nechte okapat nebo z něj přebytečný olej odstraňte.

Překvapte hosty neobyčejnou chutí a nezapomeňte na vychlazené pivo, pro dámy to může být víno, ke grilování se hodí například Merlot.

přidejte na:
Šéfredaktor

18. 06. 2018

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář