Marináda na kuřecí křídla
Budete potřebovat 200 g hořčice, 5 stroužků česneku, 5 polévkových lžic kečupu, 4 polévkové lžíce bílého balzamikového krému, 2 polévkové lžíce nasekané petržele, 4 polévkové lžíce olivového oleje a sůl. Vše řádně promícháme a začneme nakládat omytá křídla. Pro lepší propojení chutí, marinujte přes noc.
Marináda se zázvorem a chilli na krevety a ryby
Budete potřebovat 4 polévkové lžíce oleje, 2 polévkové lžíce citrusového balzamikového krému, 2 prolisované stroužky česneku, 1 polévkovou lžíci nadrobno nasekaného čerstvého zázvoru, 1 nadrobno nasekanou červenou feferonku, 1 polévkovou lžíci nasekané citrónové trávy nebo 1 polévkovou lžíci citrónové šťávy. Ingredience promícháme a takto připravenou marinádou potíráme ryby nebo krevety těsně před grilováním. Rybu můžete grilovat i v alobalu.
Marináda na vepřové maso
Nejčastějším grilovaným druhem vepřového masa je krkovice a pokud ji naložíte do této marinády, neuděláte chybu.
Budete potřebovat citrónovou šťávu, máslo, šalvěj, tymián, mletý pepř a olivový olej.
Připravené maso pokapete citrónovou šťávou, mírně ho potřete změklým máslem a posypete pepřem, tymiánem a šalvějí. Maso rozložíte do uzavíratelné mísy, přelijete olejem a dáte na pár hodin do chladu. Před grilováním maso nechte okapat nebo z něj přebytečný olej odstraňte.
Překvapte hosty neobyčejnou chutí a nezapomeňte na vychlazené pivo, pro dámy to může být víno, ke grilování se hodí například Merlot.