Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Masopustní hody

Festival Masopustní hody přinese zabijačkové speciality a další pochoutky

62272_mediumMasopust je odpradávna svátkem jídla a hodovat se bude i na gastronomickém festivalu s příznačným titulem Masopustní hody. Vybrané restaurace budou od 21. ledna do 10. února 2013 servírovat speciální menu plné tradičních masopustních specialit v čele se zabijačkovými pochoutkami.

Masopustní hody z dílny Alakarte.cz letos proběhnou už podruhé. Loni hosté vybírali z pestré nabídky pokrmů, ve které nechyběly například jitrnice, jelita, klobásy, vepřová líčka a kolena, jehněčí kotlety nebo koblihy. Na podobné delikatesy se můžou těšit i tentokrát.

Už první ročník festivalu ukázal, že se šéfkuchaři do své nabídky nebojí zařadit ani jídla typu prdelačka, bůček nebo prejt. „Přestože jsou tyto zabijačkové speciality u lidí oblíbené, v restauracích se s nimi moc nesetkáte. Postupně si ale nachází své místo i ve vysoké gastronomii a jsme rádi, že se do menu dostanou také díky našemu festivalu,“  říká Pavel Suchánek, ředitel Alakarte.cz.

Masopustní hody nabídnou tříchodová menu za 290 Kč

62273_mediumDo masopustního hodování se premiérově zapojí například pražský Green House Restaurant a Ambroisie Caffé Restaurant. Loňskou účast zopakuje pardubická Rybárna nebo vyhlášená restaurace Amade s Radkem Šubrtem v kuchyni. Ten má o masopustu jasno: „Bez jitrničky, jelítka a dobré tlačenky si ho neumím představit,“ přibližuje šéfkuchař známý z televizní kulinářské show MasterChef.

Všechny zúčastněné restaurace pro festival připravily speciální tříchodová menu za cenu 290 Kč. Jejich podobu a další informace zájemci najdou na oficiálním webu www.masopustnihody.cz. Právě tam si můžou rezervovat svůj stůl. Navštívenou restauraci pak mají možnost ohodnotit na Alakarte.cz.

Fotogalerie

Šéfredaktor

18. 01. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře