Masopustní hody

Festival Masopustní hody přinese zabijačkové speciality a další pochoutky

62272_mediumMasopust je odpradávna svátkem jídla a hodovat se bude i na gastronomickém festivalu s příznačným titulem Masopustní hody. Vybrané restaurace budou od 21. ledna do 10. února 2013 servírovat speciální menu plné tradičních masopustních specialit v čele se zabijačkovými pochoutkami.

Masopustní hody z dílny Alakarte.cz letos proběhnou už podruhé. Loni hosté vybírali z pestré nabídky pokrmů, ve které nechyběly například jitrnice, jelita, klobásy, vepřová líčka a kolena, jehněčí kotlety nebo koblihy. Na podobné delikatesy se můžou těšit i tentokrát.

Už první ročník festivalu ukázal, že se šéfkuchaři do své nabídky nebojí zařadit ani jídla typu prdelačka, bůček nebo prejt. „Přestože jsou tyto zabijačkové speciality u lidí oblíbené, v restauracích se s nimi moc nesetkáte. Postupně si ale nachází své místo i ve vysoké gastronomii a jsme rádi, že se do menu dostanou také díky našemu festivalu,“  říká Pavel Suchánek, ředitel Alakarte.cz.

Masopustní hody nabídnou tříchodová menu za 290 Kč

62273_mediumDo masopustního hodování se premiérově zapojí například pražský Green House Restaurant a Ambroisie Caffé Restaurant. Loňskou účast zopakuje pardubická Rybárna nebo vyhlášená restaurace Amade s Radkem Šubrtem v kuchyni. Ten má o masopustu jasno: „Bez jitrničky, jelítka a dobré tlačenky si ho neumím představit,“ přibližuje šéfkuchař známý z televizní kulinářské show MasterChef.

Všechny zúčastněné restaurace pro festival připravily speciální tříchodová menu za cenu 290 Kč. Jejich podobu a další informace zájemci najdou na oficiálním webu www.masopustnihody.cz. Právě tam si můžou rezervovat svůj stůl. Navštívenou restauraci pak mají možnost ohodnotit na Alakarte.cz.

přidejte na:
Šéfredaktor

18. 01. 2013

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář