Festival Masopustní hody přinese zabijačkové speciality a další pochoutky
Masopust je odpradávna svátkem jídla a hodovat se bude i na gastronomickém festivalu s příznačným titulem Masopustní hody. Vybrané restaurace budou od 21. ledna do 10. února 2013 servírovat speciální menu plné tradičních masopustních specialit v čele se zabijačkovými pochoutkami.
Masopustní hody z dílny Alakarte.cz letos proběhnou už podruhé. Loni hosté vybírali z pestré nabídky pokrmů, ve které nechyběly například jitrnice, jelita, klobásy, vepřová líčka a kolena, jehněčí kotlety nebo koblihy. Na podobné delikatesy se můžou těšit i tentokrát.
Už první ročník festivalu ukázal, že se šéfkuchaři do své nabídky nebojí zařadit ani jídla typu prdelačka, bůček nebo prejt. „Přestože jsou tyto zabijačkové speciality u lidí oblíbené, v restauracích se s nimi moc nesetkáte. Postupně si ale nachází své místo i ve vysoké gastronomii a jsme rádi, že se do menu dostanou také díky našemu festivalu,“ říká Pavel Suchánek, ředitel Alakarte.cz.
Masopustní hody nabídnou tříchodová menu za 290 Kč
Do masopustního hodování se premiérově zapojí například pražský Green House Restaurant a Ambroisie Caffé Restaurant. Loňskou účast zopakuje pardubická Rybárna nebo vyhlášená restaurace Amade s Radkem Šubrtem v kuchyni. Ten má o masopustu jasno: „Bez jitrničky, jelítka a dobré tlačenky si ho neumím představit,“ přibližuje šéfkuchař známý z televizní kulinářské show MasterChef.
Všechny zúčastněné restaurace pro festival připravily speciální tříchodová menu za cenu 290 Kč. Jejich podobu a další informace zájemci najdou na oficiálním webu www.masopustnihody.cz. Právě tam si můžou rezervovat svůj stůl. Navštívenou restauraci pak mají možnost ohodnotit na Alakarte.cz.