Melounové osvěžení

Přichází léto a s ním i sezóna osvěžujících melounů plných tekutin, potřebných kyselin a minerálních látek. Máme pro vás pár tipů, jak si na melounu pochutnat a jak obohatit dalšími ingrediencemi tuto tykvovitou plodovou zeleninu.

#chefparade-siroky 

Melounový nápoj

Nejoblíbenějším druhem je meloun vodní, který je charakteristický svou žíhanou slupkou. Meloun vodní je z velké části tvořen vodou, ale obsahuje i prospěšné látky pro naše tělo. Jednou z nich je lykopen, což je látka bojující proti rakovině

Dále obsahuje aminokyselinu citrulin, která uvolňuje a rozšiřuje naše cévy, z minerálních látek je to například zinek, vápník, železo, jód, selen a nebo taky kyselina listová, jablečná a citronová. Vyzkoušejte melounový nápoj, který vás zaručeně osvěží a ještě navíc uděláte něco pro své zdraví.



Melounové jednohubky

Žlutý meloun pochází z Asie, je velmi oblíbený pro svou nasládlou, ale přesto osvěžující chuť. Je bohatý na vitamíny A, B, C a stopové prvky jako je vápník a draslík. Velmi dobře posiluje metabolismus a udržuje jej v rovnováze. Přesto, že je žlutý meloun poměrně sladký, mohou si jej dopřát i diabetici, právě díky kombinaci výše uvedených vitamínů a stopových prvků. 

Žlutý meloun má blahodárné účinky na pokožku, takže pokud vám zbude trochu dužiny na slupce, můžete si potírat kůži, zejména tu poškozenou od ostrého letního sluníčka a nebo si připravit pleťovou masku. Vynikající pochoutkou je v kombinaci s Parmskou šunkou.

Melounový koktejl

Rádi si vychutnáváte jogurty, ale nechcete kupovat ty již ochucené a uměle doslazované? Potřebujete do svých ratolestí dostat zdraví prospěšné látky v jedné sklenici? Máme pro vás výborný recept na melounový koktejl, který oceníte nejen vy, ale zachutná i vašim dětem. 


Jogurt obsahuje přátelské bakterie Lactobacillus a Streptococcus, které potřebujeme pro správnou funkci střevní mikroflóry a rozkládání živin. Navíc díky aminokyselině tryptofan, která je obsažená v zakysaných výrobcích, se vám může zlepšit nálada, neboť tato aminokyselina působí antidepresivně. Dopřejte si proto, tuto skvělou kombinaci a vychutnejte si svůj koktejl.

#tchibo
 
přidejte na:
Šéfredaktor

06. 06. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář