Mrkev 4x jinak

Mrkev je výživnou a zdravou zeleninou a navíc i skvěle chutná. Tato sladká kořenová zelenina je krásně šťavnatá, křupavá a v kuchyni je prostě nepostradatelnou surovinou. Může nejen nahradit či doplnit svačinu, ale přidáváme ji i do salátů, nákypů, koláčů a také se hodí i k masu.

#butlers-akce-siroky-piknik 

Mrkvový salát s mandarinkou

Mandarinky jsou stejně jako jiné druhy citrusů bohaté především na vitamín C. Pomáhá hlavně při nachlazení, má antioxidační účinky a snižuje i hladinu cholesterolu. Navíc výborně osvěží organismus a dodají mu i potřebnou hydrataci.


Vůně mandarinek uklidňuje mysl, zbaví vás migrény a dokonce zlepšuje i činnost trávící soustavy. A pokud máte problémy s usínáním nebo jen potřebujete zlepšit náladu, vezměte si na pomoc tyto krásné, sladké, oranžové plody.


Mrkvová polévka se slaninou

Slanina je lahodná, avšak nesmíme to s jejím množstvím nijak přehánět. Ve větší míře může ohrožovat naše zdraví, což byste určitě nechtěli. Má totiž vyšší obsah soli a tuků.


Pokud ji však budete konzumovat jen v určité míře, pomáhá regulovat hladinu cholesterolu v krvi a díky kyselině hyaluronové prospívá pleti, ale pomáhá i kloubům a celkově zpomaluje proces stárnutí.


Mrkvové karbanátky

Mrkev je bohatá především na beta-karoten, který naše tělo chrání před škodlivými bakteriemi a viry. Díky selenu posiluje imunitu. Také působí jako prevence proti vzniku rakoviny.


Tuto účinnost znásobíte, když nenakrájenou mrkev uvaříte - třeba v páře. Říká se, že mrkev se jí proto, abychom si udrželi svou krásu. Prospívá totiž naší pokožce, dodává vitamíny vlasům a nehtům a také zlepšuje náš zrak.



Mrkvová pomazánka s tvarohem


Mořská sůl ve zdravé míře posiluje nejen imunitu, ale zlepšuje i vaši paměť a pomáhá předcházet osteoporóze. Díky jódu můžeme s její pomocí regulovat endokrinní systém a funkci štítné žlázy. Pomáhá také udržovat správnou a dostatečnou buněčnou hydrataci a zmírňuje stres.






#damejidlo-siroky

přidejte na:

18. 04. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář