Mrkvové dobroty

Přinášíme vám  pár dezertů, kterými si můžete zpříjemnit pracovní týden. Připravte své rodině lahůdky, které prospějí i vašemu zdraví.

Mrkvové řezy

Mrkev je bohatým zdrojem beta-karotenu, vlákniny a vitamínu A. Posiluje imunitu, pomáhá zlepšovat zrak a dokonce působí i jako prevence proti vzniku rakoviny. Urychluje hojení ran, napomáhá růstu vlasů a nehtů a celkovému zlepšení jejich kvality a díky beta-karotenu chrání naši pokožku při opalování.

Mrkvové šátečky

V kuchyni byste měli svou pozornost zaměřit na to, jaké tuky vlastně používáte. Jestli chcete žít zdravě, měli byste si o nich zjistit alespoň základní informace. Tuky nám dodávají energii a pomáhají regulovat tělesnou teplotu.


Také svým způsobem ochraňují naše vnitřní orgány před mechanickým poškozením a celkově našemu tělu dodávají nezbytné mastné kyseliny. Margaríny jsou považovány za zdraví škodlivé, ale nemusíte je hned zatracovat. Důležité je, abyste vždy volili kvalitní tuk a používali ho v přiměřené míře.

Mrkvový koláč

Vejce má na povrchu své skořápky přes 17 000 nepatrných pórů, kterými do něj pronikají vůně z okolí. Proto se doporučuje, abyste je skladovali ideálně v ledničce v kartonu. V případě, že vám vajíčko upadne na podlahu, zkuste jej trochu posolit. Půjde vám tak mnohem lépe vyčistit.


Při vaření byste měli ponořit vajíčka do vody ihned, abyste zamezily případnému popraskání kvůli teplotnímu šoku. A pokud do vody přidáte trochu soli a po uvaření je prudce zchladíte studenou vodou, půjdou vám pak snadněji oloupat.

 
přidejte na:
Šéfredaktor

29. 05. 2018

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář