Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Nádoba na vaření a ohřívání do mikrovlnné trouby

Před lety, již je to dlouho, jsem někde s manželem zakoupila velmi praktickou věc. Je to třídílná sada na vaření do mikrovlnné trouby.

Bohužel se ani jeden z nás nepamatuje, kde jsme to sehnali, sháněla jsem něco podobného mamince, dceři, ale marně, ač navštěvujeme všemožné obchody často. Pořád se mi něco plete o nějaké výstavě.

Jsou jen nějaké podobné, ale tahle prostě nemá chybu, protože má hlubší nádobu, kde v pohodě uvařím knedlík, veškerou zeleninu, hodně to používám na předvaření květáku na smažení, brokolice, a to ani nemá původní čistě bílou barvu, jak je to zabarveno zeleninou.

Ráda tam vařím i brambory, cca 15-20 minut si jich nemusím všimnout, podle toho na jak velké kusy je krájím a mám je krásně suché a nerozplatlané. Že jsou suché se hodí pronásledné opékání. Jinak je stačí omastit máslem či výpekem.

Záleží na tom, co chce člověk vařit a jak se na to připravit.

Květák předvařuji zásadně zde, nevyvařím z něj žádné minerály - vaří se v páře a dobře se obaluje. Jen ho trochu postříkám olivovým olejem a trojobal bezvadně drží.

Je možné, že někdo z vás podobnou či tuto šikovnou věcičku má, budu ráda, když se dozvím kde ji sehnat.

Největší výhodou je snadná údržba, pohodlně se tam vejdou 4-6 porcí a že zelenina neztratí ani vitamíny a minerály, ani barvu.

Pro orientaci přikládám pár fotek, omlouvám se za kvalitu, špatně jsem si je nasvítila a navíc měla fotoaparát nevyčištěný.

1. Celá nádoba  - výška 14 cm, šířka 25 cm

2. Napařovací nádoba - výška 9,5 cm

3. Napařovací nádoba + poklop s úchytem

4. Celá kompletní sada vzadu je spodní nádoba na vodu - výška 5 cm, 56999_smalls držadly

Fotogalerie

Roxana

23. 01. 2011

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Roxana
Tak, babčo, to je on, tady ho máš!

Roxana 24. 01. 2011, 14:53

Facebook komentáře