Naše kuchařky opět vítězí!

Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby, Jezte česky – rok v naší kuchyni, Hovory s řezníkem – Kuchařka pro dceru z masa a kostí nebo Svět na pánvi aneb Cesta za šéfkuchařskou čepicí. To jsou ony – naši šampioni v prestižní soutěži GOURMAND COOKBOOK AWARDS 2012 o nejlepší kuchařky za Českou republiku. Toto světové ocenění je udělováno každoročně, letos se soutěže účastní nakladatelé ze 171 zemí, kteří přihlásili několik tisíc titulů, porota je posuzuje zejména podle vzhledu, nápaditosti, kvality provedení a fotografií. Výše zmiňované kuchařky se tak kvalifikovaly pro postup do světového kola soutěže, v němž se utkají s vítězi ostatních státních kol. Celkové výsledky budou zveřejněny v únoru 2013. V minulých letech v soutěži zazářily například knihy Kuchařka pro dceru nebo Kniha o kávě. Nakladatelství Smart Press oslavuje – 4 tituly za jeden rok považujeme za velký úspěch!

61947_medium

Kniha Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby mladého Martina Škody obsadila prvenství hned dvě, a to v kategorii Best Cookbook Design for professionals (nejlepší „designová kuchařka“) & Best First Cookbook (nejlepší „prvotina“). Jezte česky – rok v naší kuchyni autorského dua Jany Vašákové a Zdeny Skokanové N. porazila ostatní české kuchařky v kategorii Best Easy Recipes Book, tedy nejlepší kuchařka se snadnými recepty (my to tvrdíme stále – vařit hezky česky je prostě easy!). Hovory s řezníkem – Kuchařka pro dceru z masa a kostí je třetí kuchařkou Jany Florentýny Zatloukalové a stanula na zlatém českém stupínku v kategorii Best Single Subject Book (nejlepší kuchařka na jedno téma), tahle kniha je vážně maso! Svět na pánvi aneb Cesta za šéfkuchařskou čepicí je pilotní dílo šéfkuchaře Romana Dolejše a hned se blýskla v kategorii Best Foreign Cuisine Book – nejlepší zahraniční kuchařka.

Smart Press vydává kuchařky, které přinášejí vždy něco nového – ať už je to originální design nebo na trhu nové téma. Naše knihy obsahují vyzkoušené recepty a profesionální fotografie jídla. Podle podrobně popsaných postupů zvládne uvařit každý.

přidejte na:
Smart Press

04. 12. 2012

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář