Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Nebojte se Hlívy teplomilné nebo vás sežere sama

57520_small

Manžel se nedávno přihnal, no on to měsíc už bude, s balíkem Hlívy. Loni jsem ji dostala od přítele dcery a docela rostla, byla venku u smrku.
Tentokrát byla  ještě zima a já  - proti svým zásadám jsem si z dlouhé chvíle přečetla návod. Kousek... Koukala jsem... jaký jsem znalec!
Žádná ústřičná, leč teplomilná, je jich možná více druhů, postavit do tepla 15-25 stupňů, když začne rašit, dát asi do 18 stupňů, jen občas rosit a ta jede!
No já přečetla tak dvě, tři věty, postavila jsem ji v obýváku, kde jsem usoudila kolem 20 st., a nechala ji svému osudu.
Pak jsem chytla pásový opar  a zánět průdušek a můj zájem byl o jiné věci.
Hlíva stále stála na svém místě a nikdo si ji nevšímal. Před dvěma dny se opět přihnal manžel a donesl TOHLE!
Prosím, vlhko my v tom koutě máme, teplo taky, to se jí to rostlo a my nic nevíme! Dnes ji zpracuji,  je nejvyšší čas. Musím se ještě podívat, co jsem měla loni, ještě ji mám.
Takže komu se nechce do lesa, tomu srdce zaplesá...

57521_medium

Fotogalerie

Roxana

21. 03. 2011

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře