Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Něco pro salát

Saláty důkladně propereme, necháme okapat a jednotlivé listy raději trháme, nekrájíme! Mimo nejznámějších salátů, jako: hlávkový, ledový salát a čínské zelí, je dobré vyzkoušet i méně známé, jako římský salát, rukolu, či dubáček. I lolo roso nemá špatnou chuť. Kupované dresinky bývají tučné a kalorické, raději si připravme domácí zálivku. Jednotlivé ingredience vložíme do uzavíratelné sklenice, promícháme, uzavřeme a prošejkrujeme(protřepeme).

18. 07. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Ajaja
Po vyzkoušení všech možných zálivek jsem u listových salátů skončila jen u zakapání olejem a je to pro zachování chutě salátu to nejlepší. A nejradši mám polníček - ten si zakusuji jen tak snad ke všemu...

Ajaja 19. 07. 2010, 06:46

Facebook komentáře