Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Nemáte plán na víkend?

Víkend již klepe na dveře, a přestože předpověď počasí není příznivá, sedět doma určitě nemusíte. Pokud se Vám nechce vyrazit do hor, navštivte nějakou z gastronomických událostí, kterých se tento víkend uskuteční opravdu mnoho:
  
Zlínský kraj je tuto sobotu věnován milovníkům uzenin, v Kulturním domě obce Machová bude po celé sobotní dopoledne probíhat Košt klobás. A jestliže budete mít po těchto pochoutkách žízeň, můžete ji uhasit za zvuku cimbálové muziky v Popovicích na Josefovské výstavě vín

Středočeský kraj nabídne tuto sobotu zabijačkové lahůdky na Ladovských vepřových hodech ve Velkých Pavlovicích. Mimo výborného jídla můžete zhlédnout 1. pokus o tvorbu soch z ledového obrusu v podání studentů a učitelů VOŠ uměleckoprůmyslové a SŠ uměleckoprůmyslové Praha.

Jestliže neholdujete masu, můžete vyrazit do Brna, kde je pro vás připraven VeganFest. Kromě zajímavostí o veganské výživě se dozvíte také to, jaké cvičení je pro vegany vhodné a zda je možné, aby byl veganem i váš pejsek.

Nezaujala vás zatím žádná z akcí a raději byste okusili pochoutky exotičtější kuchyně? V tom případě se vydejte do Prahy. V restauraci Rickshaw jsou pro vaše chuťové pohárky připraveny Speciality inspirované Čínou. Za pouhých 780 Kč ochutnáte Amuse buche, jemně pálivou nakyslou polévku s kachním masem, bambusovými výhonky, černými houbami a zeleninou, liči sorbet, pečená vepřová žebírka s hoi sin omáčkou podávaná s rýží a na závěr banánový sorbet s čokoládovým mousse a karamelizovaným banánem. 

Ať už si vyberete jakoukoli námi doporučenou akci, přejeme Vám, abyste si ji maximálně vychutnali!

Fotogalerie

Barbora Šumná

14. 03. 2014

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře