Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Nesnášenlivost laktózy

57228_small

Moje dcera, která neměla nikdy nejmenší stravovací potíže náhle začala mít strašné bolesti břicha, nadýmání, nevolnosti a kdoví co ještě.
Byli jsme už celí zoufalí, nechtěla jíst, bála se, trvalo to dost dlouho, než lékaři zjistili v, že v 26ti letech náhle začala trpět alergií na mléko. Zda bílkovinu či laktózu, to ji nechali ať si zjistí sama, píše si po čem je jí špatně. To je dnešní zdravotnictví.
No, tak jsme doma diagnostikovali laktózu a já mám očistec.
Manžel má cukrovku, dcera alergii na mléko, sýry  a podobně a já vysoký cholesterol prosím! Z čeho - to nevím, na 99% ze stresu.
Ze zdravé rodiny, která zkonzumovala co jí na stůl přišlo, se stala během chvilky rodina hypochondrů.
Já, jako správná bylinkářka do všech liju čaje, už jsem i přistoupila na staré babské metody, ale vařím hodně po svém.
Do buchty místo mléka dám vodu. A ejhle, nikdo ani nic nepoznal! My ještě nakonec ušetříme!  Dnes jsem vařila kuře na paprice a místo smetany tam dala jakéhosi sojového Zajíce v prášku a jak to bylo dobré! K nepoznání od jindy!
Pekla jsem buchtu, tu jsem hodila dia cukr, nahoru normální, Vanilkový cukr používám běžně, neb jedna lékařka řekla manželovi, že se musí cukru vyhýbat na 100%, druhá, ať klidně sladí a nepřehání to. Vyhověla jsem tedy oběma  a manželovi cukr poklesl.
A co se mnou? Z jídla to nemám, takže jak mne někdo rozčílí, hned ho zpacifikovat, než mne klepne.
Prášky jsem striktně odmítla a krev si nechám odebrat až za půl roku. Ještě se budu stresovat zase tím, že se stresuju...
A mohu vydat speciální kuchařku s  názvem "Jak šidit poctivé pokrmy".

Fotogalerie

Roxana

22. 02. 2011

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Ten zajíc se dá přidat i do buchet a teď mají v intersparu obyč mléko bez laktózy. Přítel má na to alergii a tohle mléko bez problémů.

ilczinkejsn 24. 07. 2012, 14:45

Roxana
Díky...Zajíce já už používám všude, jak jsem si zvykla...a vidíš, v Intersparu jsem dnes byla, blbka a nenapadlo mne to, vlastně jsem to nevěděla, tak příště!:-)

Roxana 25. 07. 2012, 21:12

Facebook komentáře