Netradiční dárky v podobě gurmánských zážitků

Dnešní uspěchaná moderní doba většině pracujících lidí brání v tom, aby si každý den dopřáli chutné a zdravé jídlo, které si uvaří sami doma. Místo vaření doma se snažíme ušetřit si čas tím, že se chodíme stravovat do fast foodů, restaurací či bister, které nám sice mnohdy čas ušetří, ale většinou na úkor kvality konzumovaných jídel. Vzhledem k naší každodenní vytíženosti si pak vážíme času, který můžeme strávit vařením v naší kuchyni.

 

61448_medium

Právě pro milovníky gastronomie jsou určeny gurmánské zážitky, které nabízejí česká zážitková agentura Esennce v podobě kurzů vaření nebo luxusních hostin. 
Jedním z velice oblíbených gurmánských zážitků je Kurz sushi u Vás doma. Tento japonský pokrm si můžete v České republice zakoupit nejen v supermarketech nebo v japonských sushi barech, ale také si ho můžete připravit u Vás doma za pomoci profesionála. Jedná se o kurz vaření, který zahrnuje návštěvu profesionálního kuchaře sushi u vás doma, veškeré potřebné suroviny, ingredience a pomůcky k přípravě tak vynikající zdravé pochoutky. Společně se podílíte na přípravě pokrmu z čerstvých ryb, mořských řas a rýže. K přípravě sushi neodmyslitelně patří i seznámení s japonskou kulturou a etiketou, do které vás bude zasvěcovat váš domácí učitel po celou dobu vaření.

61450_mediumDalším zážitkem, který je nabízený v oblasti gastronomie, je Kurz vaření Ola Kala. Jedná se o kurz vaření, který je určen milovníkům kvalitních surovin, dobrého vína a příjemného prostředí. Výuka probíhá v kuchařském ateliéru, který disponuje veškerým potřebným vybavením k vaření delikates nejen tuzemských, ale i zahraničních. V průběhu roku se vypisují kurzy vaření Ola Kala s různou tématikou, například: česká klasická kuchyně, italská kuchyně a další specializované kurzy.

Každý kurz je veden šéfkuchařem, který vám během kurzu vaření poskytuje drahocenné rady. Za asistence šéfkuchaře se na každém kurzu připravuje menu, které obsahuje tři chody a poté si to, co si uvaříte, sami sníte. Každý kurzista na závěr obdrží certifikát školy vaření Ola Kala.

61451_mediumV nabídce Esennce jsou gurmánské zážitky nejen pro pražské zákazníky. Pro osoby milující luxusní prostředí a dobré jídlo se nabízí volba zážitku Gurmánský večer v Táboře.

Jedná se o příjemně strávený čas v restauraci v centru města Tábor. Prostředí restaurace je velmi vkusně zařízeno a velký dojem na Vás udělá profesionální přístup personálu. Gurmánská večeře se skládá ze sedmichodového menu, které připravuje vynikající šéfkuchař, a vynikajícího vína od tuzemského vinaře. Celý zážitek je zakončen návštěvou kuchyně a seznámením s mistry gastronomie, kteří pro Vás vybrané jídlo připravovali.

Veškeré tyto gurmánské zážitky jsou báječným a nezapomenutelným dárkem nejen pro Vaše blízké. Tak neváhejte a dopřejte jim nevšední zážitek s vynikajícím jídlem.


 

přidejte na:
Šéfredaktor

17. 10. 2012

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář