Pokud si chcete udržet svou váhu nebo snadněji hubnout, měli byste vždy dodržet 1 základní pravidlo. A tím je, že byste měli před hlavním jídlem vždy sníst polévku. Neměli byste ji vynechávat. Vždyť vás dokonale zasytí a přitom má tak málo kalorií. Navíc tak sníte menší porci hlavního jídla. Vyzkoušejte třeba naše skvělé červené polévky z rajčat a malin.
Zde je několik pádných důvodů, proč byste se polévkám neměli vyhýbat:
Jestli chcete zhubnout, vyhněte se smetanovým pokrmům. Občas vám neuškodí, ale spíše se zaměřte na přípravu zeleninových polévek a vývarů.
Polévky obsahují spoustu zdraví prospěšných látek, mezi nimiž jsou vitamíny a antioxidanty, které jsou pro naše tělo důležité, ba dokonce nezbytné.
Polévky nám zároveň pomáhají dodržovat pitný režim, neboť polévkou přijímáme další tekutinu navíc.
Polévky jsou výhodné i z hlediska financí, protože navaříte větší množství jídla za málo peněz.
Polévky se hodí po celý rok. V zimě vás zahřejí a v létě si můžete připravit spoustu zajímavých polévek podávaných za studena.
Největší výhodou polévek je ta, že si ji můžete připravit prakticky z čehokoli, co doma najdete.
Studená rajčatová polévka
Šalotce se někdy také říká česnek askalonský nebo také množilka. Jedná se o malou štíhlou cibulku, která roste v trsech. Většinou má hnědo-červenou barvu a její chuť je jemnější než klasická cibule.
Svým vzhledem trochu připomíná pažitku a narozdíl od klasické cibule nevyvolává plynatost. Šalotka je bohatá na vitamín A, B, C, vápník, sodík, jód a železo. Pomáhá zlepšit trávení a vyrovnává hladinu cukru v krvi.
Malinová polévka
Maliny karmínové barvy jsou bohaté hlavně na vitamín A, B, C a navíc v nich najdete i velké množství organických kyselin a antioxidantů. Pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi a také jsou vhodnou surovinou do jídelníčků mnoha redukčních diet.