Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Nová Ostrava by Jason Fitzgerald

22225_smallSrdečně vás zveme do Nové Ostravy, restaurantu hotelu Brioni na Stodolní ulici v Ostravě. Zdejší provozovatel, pan Jason Fitzgerald se rozhodnul připravit na měsíc prosinec polední i večerní menu v duchu anglosaské kuchyně, v níž se skrývají opravdové lahůdky. Jako předkrm si v poledním menu můžete vybrat mezi uzeným lososem podávaným na černém chlebu s koprovo-kaparovým dressingem a čerstvým salátem nebo gurmánskou kaštanovou polévkou, jejíž recept nám pro sRecepty poskytnul sám p. Fitzgerald.

Hlavním chodem je typická pečená krůta a uzená kýta s brusinkovou omáčkou s tradiční přílohou nebo klasický český kapr s bramborovým salátem. Dezert, bez kterého by pravé menu nemělo šťávu, tvoří duel mezi vánočním koláčem s koňakovo-máslovou omáčkou a jablkovým štrúdlem s anglickým krémem. Celé toto výtečné menu dostanete pouze za 129 Kč.

22219_smallVečerní menu v sobě schovává výborné pokrmy z části poledního menu, ale je obohaceno ještě o další delikatesy jako například restovaný filet z bažanta a pečené stehno s krémovo-bramborovou kaší přelité hrozinkovo-ořechovou šťávou. Určitě si nenechte ujít příležitost tohoto jedinečného gastronomického zážitku a stravte klidnou chvilku v příjemném prostředí restaurace Nová Ostrava v Hotelu Brioni.

22223_small

Fotogalerie

Šéfredaktor

09. 12. 2009

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře