Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

O paní Magdaléně Retigové

Dostal se mi do rukou článek o paní Magdaléně Dobromile Retigové, kde  o ní píší: cituji" Především, věřte, nevěřte, vnesla do kuchaření vřelost a vtip." Její pojetí přístupu ke kuchyni a k vaření by se líbil i dnes hlavně našim drahým mužům, neb hospodyně nabádá,"aby vše, co manžel její nenávidí, odstranila a v tom sobě libovala, co by jej těšilo a jemu se líbilo" Příště napíšu více,musím končit z časových důvodů.

15. 06. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Ajaja
Kuchařku od ní mám doma.

Ajaja 13. 06. 2010, 18:49

Thumb
To můžeš. Já mám recenzi

13. 06. 2010, 21:35

Robin Bortlík
Určitě to byla moudrá žena, když vynesla takovou větu o tom jídle a mužích :) Takže dámy, více masa, méně příloh :D

Robin Bortlík 16. 06. 2010, 12:09

Thumb
Vždyť to povídám, mužům se její názory musí líbit i teď po tolika letech od publikování.

16. 06. 2010, 17:01

Ajaja
Robine, já Ti rozumím - manže flaksu, já brambor.... z lásky.... :-))) Ale funguje to !

Ajaja 19. 06. 2010, 07:37

Facebook komentáře