Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ovocný špíz na grilu

Grilovací sezóna ještě není u konce! Co byste řekli na ovocný špíz jako dezert nebo třeba jako alternativa toho masového? Fantazii se meze nekladou a tak můžete využít ovoce všeho druhu, ať už z vlastní zahrádky nebo z obchodu.


Na špíz budete potřebovat:
10 jahod, ananas, 
2 kiwi, 4 švestky,  
2 banány, 
jablko, 
hroznové víno

Na dip budete potřebovat: 
řecký jogurt, 
3 lžíce medu,
citronová šťáva
vanilkový lusk

Přichystáte si špejle nebo grilovací jehlu na špízy a důkladně omyté ovoce. Jahody a švestky rozkrojíte podélně, hroznové víno necháte vcelku a banán, kiwi, ananas a jablko rozkrojíte na větší kostky. Nyní můžete začít střídavě napichovat ovoce. Jakmile budete mít hotovo, dejte přichystané špízy na gril. Mezitím si nachystáte dip. Jogurt, med a citronovou šťávu smíchejte dohromady. Z vanilkového lusku vydlabejte dřeň a přimíchejte do jogurtu. Ogrilované špízy z obou stran můžete potřít dipem nebo si ovoce namáčet dle libosti.
Dobrou chuť!

-testoviny

Fotogalerie

Šéfredaktor

16. 08. 2017


Přidat komentář

Facebook komentáře