Vaření:
Pokud nechcete, aby kapr či jiná ryba "zaváněla" příliš bahnem či rybinou, namočte ji přes noc do mléka.
Namočit do mléka lze i oschlé a okoralé tvrdé sýry (ne plesnivé), změknou a jdou dobře nastrouhat a použít do jídla.
Chcete mít křupavou a zlatavou cibulku? Posypte ji lehce při smažení hladkou moukou či trochou cukru, nebojte, sladká nebude.
Chléb nebude tak rychle plesnivět, když k němu dáme syrovou bramboru.
Kynuté nebo ovocné knedlíky jsou lepší, když do vody, ve které je vaříme, přidáme malinko rumu a vanilkového cukru.
Domácnost:
Pokud čistíte venkovní schody v mrazu, přidejte do horké vody v kbelíku hrst soli.
Zbytky barev, kterými zdobí rády děti okna na Vánoce a Velikonoce, odstraníte lehce škrabkou na keramickou varnou desku. Mazlavé fleky odstraní benzin z lékárny.
Veškeré podlahy z kamene, dlaždic, PVC a lino - jsou čase potaženy tenkou vrstvou čisticích prostředků a past. Odstraníme je jednou za čas vodou s přípravkem, který obahuje alkohol, přípravky na okna apod.
Napálená žehlička se dá vyčistit solí, kterou nasypeme na bílý papír a rozpálenou žehličkou přejíždíme.
Z mého deníčku - pokračování možná někdy....
Roxana
Máňa 01. 03. 2010, 14:24
Pepik 01. 03. 2010, 14:29
Roxana 01. 03. 2010, 14:46