Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Park restaurant VTPO

Nový provozovatel, p. Hartel, v červenci 2009, převzal restauraci VTPO (Vědecko-technologický park v Ostravě), Park restaurant.  Jeho mnohaleté zkušenosti s vedením restaurací na zahraničních lodích se rozhodnul zúročit i na domácí půdě a nás zajímalo, jaké jsou jeho plány a vize s vedením restaurace do budoucna.

Převzetí Park restaurantu sice neprobíhalo příliš hladce, ale houževnatost a odhodlání p. Hartela zanedlouho změnilo úroveň stravování na VTPO, na kterou byli do té doby hosté zvyklí. Jídla jsou připravována z čerstvých potravin a jídelníček nabízí jak tradiční českou klasiku, tak i speciality světové kuchyně. Restaurace nabízí snídaňové i polední menu. V době polední pauzy je velice obtížné najít místo k sezení, protože restaurace začala být vyhledávaná nejen pracovníky parku, ale i hosty odjinud. P. Hartel se sReceptům.CZ svěřil, že od příštího roku plánuje i tematické gastronomické akce u příležitostí různých svátků jako jsou Vánoce, Velikonoce nebo podzimní zvěřinové hody či ochutnávky vín.  Jeho snem je nabídnout svým zákazníkům do budoucna i pokrmy připravované vyhlášenými světovými kuchaři, s nimiž se během své desetileté praxe v zahraničí seznámil. Pokud by se stal tento sen realitou, hosté restaurace se mohou těšit na nevšední gastronomické zážitky.

P. Hartel ovšem není jen obyčejným provozovatelem restaurace. Jeho profesní záběr je mnohem širší. Nedávno se v jeho restaurační kuchyni točil vánoční díl televizního pořadu „Pod pokličkou", který by se měl vysílat na ČT1 16. prosince 2009. Rovněž se snaží zapojit do projektu „Ochutnejte Českou republiku" a spolupracuje i s naším portálem o vaření, takže se naši uživatelé mohou těšit na pravidelné zprávy o plánovaných akcích a nějaký osvědčený recept z jeho kuchyně. Nezbývá nám, než popřát restauraci hodně spokojených zákazníků a p. Hartelovi splnění jeho plánů do budoucna.

Šéfredaktor

10. 12. 2009

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře