Vynikající pečené jablečné růžičky

Máte rádi sladkosti, ale nechce se vám hřešit? Zkuste připravit dezert z něčeho zdravého, třeba z jablek. Vyzkoušejte jablečné růžičky, kterými můžete překvapit i své hosty. Vypadá to krásně a vůbec to není složité. Stačí se jen držet návodu a mít alespoň trochu šikovné ručičky.

#chefparade-siroky

Co budete potřebovat?(6 růží)

  • Červená jablka - 2 ks

  • Meruňková marmeláda - 2 lžíce

  • Citron - ½ ks

  • Listové těsto - 250 g

  • Voda - 0,5 l

  • Skořice

  • Hladká mouka


Nejprve si jablka rozpulte a zbavte se jaderníků a stopek. Pak je položte na desku řezem dolů a krájejte na tenké plátky asi 2 mm. Připravte si misku, naplňte ji asi do ⅔, přidejte citronovou šťávu a plátky jablek. Misku s jablky dejte ohřát na 5 minut do mikrovlnky, aby jablíčka pěkně změkla. Plátky se musí ohýbat, ale nesmí se rozpadat. Pak slijte vodu a jemně osušte utěrkou. Budete potřebovat ještě jednu misku, do které dáte meruňkovou marmeládu a lžíci vody. Misku ohřejte v mikrovlnce asi minutu a dobře promíchejte.


Listové těsto si na pomoučněném vále rozválíte a rozkrojíte na 6 stejných pruhů (1 pruh = 7 cm). Dřív než budete pokračovat, dejte si předehřát troubu na 190 °C. Jednotlivé pruhy těsta potřete rozředěnou marmeládou a pak už jen stačí pokládat půlky jablek. Položte si pruh těsta před sebe na šířku a pokládejte plátky jablek (měsíčky) slupkou směrem nahoru.


Plátky jablek by měly z poloviny přesahovat okraj těsta. Jakmile je přes sebe naskládáte po celém pruhu těsta, posypte je skořicí a přikryjte je spodním okrajem těsta a pak celé těsto stočte do ruličky. Tím vytvoříte růži, kterou pak umístíte do plechu na muffiny. V něm zůstane těsto pěkně srolované. Jablečné růžičky pečte přibližně 40 minut. Růžičky se po upečení krásně rozvinou. Před podáváním je stačí jen pocukrovat.

#decodoma-nerez-nadobi-siroky

přidejte na:
Šéfredaktor

24. 07. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář