Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pečení masa I.

Vzpomněla jsem si na jednu radu od kuchařky, profesionálky.
Nevím, třeba to tak děláte, ale já to tak vždy nedělala. Když chceme mít maso šťavnaté a aby se nespeklo v malý kousek, dejte ho do co nejvyhřátější trouby jak to vůbec jde. Pak teprve po chvíli teplotu stáhnout, aby se nespálilo u uvnitř nebylo syrové.
Přiznám se, že jsem mnohdy dala maso do málem studené trouby  a pak teprve různě regulovala teplotu podle potřeby. Teď troubu zapínám ještě dlouho předtím než se pustím do úpravy masa. Třeba jsem tu chybu dělala jen já...

Roxana

15. 01. 2011


Přidat komentář
Thumb
Nejlepší je uvádět i teplotu nejen při pečení , ale i na rozehřátí trouby. Tyto teploty se dost často právě liší.

16. 01. 2011, 20:15

Roxana
No je, ale co se týče teploty na maso, tak úplně nejvíc co to jde, taky každý má jinou troubu, já mám sporák na elektřinu Gorenje a do 270°C. Jenže, dám - li to do keramické mísy či římského hrnce, tak to stejně musím dát do studené, to bych dopadla! U pečení buchet a podobně to vítám taky.

Roxana 16. 01. 2011, 22:00

Facebook komentáře