Pečení masa I.

Vzpomněla jsem si na jednu radu od kuchařky, profesionálky.
Nevím, třeba to tak děláte, ale já to tak vždy nedělala. Když chceme mít maso šťavnaté a aby se nespeklo v malý kousek, dejte ho do co nejvyhřátější trouby jak to vůbec jde. Pak teprve po chvíli teplotu stáhnout, aby se nespálilo u uvnitř nebylo syrové.
Přiznám se, že jsem mnohdy dala maso do málem studené trouby  a pak teprve různě regulovala teplotu podle potřeby. Teď troubu zapínám ještě dlouho předtím než se pustím do úpravy masa. Třeba jsem tu chybu dělala jen já...

přidejte na:
Roxana

15. 01. 2011


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Nejlepší je uvádět i teplotu nejen při pečení , ale i na rozehřátí trouby. Tyto teploty se dost často právě liší.

16. 01. 2011, 21:15

Roxana
No je, ale co se týče teploty na maso, tak úplně nejvíc co to jde, taky každý má jinou troubu, já mám sporák na elektřinu Gorenje a do 270°C. Jenže, dám - li to do keramické mísy či římského hrnce, tak to stejně musím dát do studené, to bych dopadla! U pečení buchet a podobně to vítám taky.

Roxana 16. 01. 2011, 23:00