Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pečení masa I.

Vzpomněla jsem si na jednu radu od kuchařky, profesionálky.
Nevím, třeba to tak děláte, ale já to tak vždy nedělala. Když chceme mít maso šťavnaté a aby se nespeklo v malý kousek, dejte ho do co nejvyhřátější trouby jak to vůbec jde. Pak teprve po chvíli teplotu stáhnout, aby se nespálilo u uvnitř nebylo syrové.
Přiznám se, že jsem mnohdy dala maso do málem studené trouby  a pak teprve různě regulovala teplotu podle potřeby. Teď troubu zapínám ještě dlouho předtím než se pustím do úpravy masa. Třeba jsem tu chybu dělala jen já...

Roxana

15. 01. 2011

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Nejlepší je uvádět i teplotu nejen při pečení , ale i na rozehřátí trouby. Tyto teploty se dost často právě liší.

16. 01. 2011, 20:15

Roxana
No je, ale co se týče teploty na maso, tak úplně nejvíc co to jde, taky každý má jinou troubu, já mám sporák na elektřinu Gorenje a do 270°C. Jenže, dám - li to do keramické mísy či římského hrnce, tak to stejně musím dát do studené, to bych dopadla! U pečení buchet a podobně to vítám taky.

Roxana 16. 01. 2011, 22:00

Facebook komentáře