Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pochoutky z grilu jako od Pohlreicha

Také rádi grilujete, ale už vám docházejí nápady na pochoutky, kterými byste pohostili své přátele? Nezoufejte! Nemusíte stále připravovat ten samý pokrm, nechte se inspirovat výbornými recepty na grilování. Ať už se rozhodnete pro rybu, kuřecí či vepřové maso, existuje mnoho různých způsobů pro úpravu, abyste vaší návštěvě připravili opravdový gastronomický zážitek.


Máte rádi hamburgery? Připravte si je doma na grilu přesně podle vašich chutí. Potřebovat budete samozřejmě burgerové housky, které však seženete v každém hypermarketu. Potom už stačí zvolit maso, na které budete mít právě chuť. Jakmile budete mít maso hotové, vložíte jej do housky, přidáte plátkový sýr, zeleninu, nějaký pikantní dip a můžete se do této pochoutky zakousnout. Pro ještě lepší chuť můžete housky na grilu opéct, čímž dodáte svým grilovaným hamburgerům tu správnou křupavost.



Že jste ještě nikdy nezkoušeli grilovat mořské plody? Co nejdříve to napravte! Zkuste si připravit například salát z grilovaných mořských plodů, k němuž se jako příloha výtečně hodí rozpečená bageta s česnekovým máslem.

Mnoho lidí dává přednost grilovanému masu, ale co takhle vyzkoušet i nějaký bezmasý pokrm? Na grilované cuketě, ananasu, či plněném chlebu si zaručeně všichni pochutnáte a vy se budete moci těšit z usměvavých tváří plných uznání. Nebraňte se novým věcem a zkuste experimentovat. Máte-li ve svém okolí vegetariány, věřte, že grilovaný sýr bude to pravé pro ně.

Výhodou moderní doby je také existence elektrických grilů, jejichž zásluhou si můžete grilované speciality dopřávat v kruhu rodinném i s přáteli v pohodlí a teple vašeho domova v zimních měsících. 

Barbora Šumná

20. 11. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře