Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Polívkování na smíchovské náplavce

Na smíchovské náplavce se uskuteční další food festival. Tentokrát se bude jednat o akci s názvem Polívkování, plánovanou na sobotu 28.března 2015, která se zaměří na polévky z celého světa.

Festival Polívkování nabídne průřez celým „polévkovým světem“, ochutnat bude možné polévky španělské, arménské, maďarské, francouzské, italské, marocké, peruánské, thajské, mexické, vietnamské, rakouské, japonské a dalších národů. A samozřejmě nebudou chybět polévky české.

Každý návštěvník za vstupné 30 korun obdrží originální lžíci a výtisk speciálního časopisu s příznačným názvem „čaSOUPis“, nejen se zajímavostmi a informacemi o polévkách, ale také se zajímavými recepty.

Festival podporuje veřejnou sbírku s názvem „Polívková smršť“, pořádanou obecně prospěšnou společností ERGO Aktiv, jež pomáhá lidem zotavujícím se po mozkových příhodách a úrazech. Tuto aktivitu podporuji známé osobnosti jako je například kuchař Roman Paulus, Dita.P. nebo herec Vladimír Polívka. „Polívková smršť“ se festivalu přímo zúčastní a návštěvníci tak budou moci spojit příjemné s užitečným a podpořit veřejnou sbírku koupí výtečné polévky ve stánku „Polívkové smršti“.

Součástí festivalu Polívkování bude soutěž o nejlepší polévku, a to nejen mezi profesionály, ale také amatérskými kuchaři. Amatérští kuchaři či kuchařské týmy se mohou přihlásit do soutěže do 5.března 2015, a to prostřednictvím facebooku či na webových stránkách foodevent.cz, kde lze najít pravidla soutěže. Vítěz získá hodnotné ceny od našich partnerů. Na webových stránkách foodevent.cz mohou zájemci sledovat pravidelné aktuální informace o festivalu, včetně přehledu účastníků (kuchařů), kteří se festivalu zúčastní.

Zveme všechny milovníky polévek – přijďte poznat nové chutě a nevšední recepty z celého světa!


KDE:

Smíchovská náplavka – Hořejší nábřeží, Praha

KDY:

Sobota 28.března 2015

10:00 - 19:00

INFO:

www.facebook.com/polivkovani

www.foodevent.cz

 

Fotogalerie

Barbora Šumná

25. 02. 2015

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře