Pomazánky 5x jinak

Přinášíme pár tipů na nejlepší pomazánky, které musíte rozhodně vyzkoušet! Pomazánkou nikdy nic nezkazíte. Připravíte si je snadno a rychle a můžete ji vyrobit prakticky z čehokoli, co se u vás doma nachází. Můžete tak neustále vymýšlet nové varianty, na kterých si pochutná celá rodina.

Křenovo-lososová pomazánka

Recept zde:

S uzeným lososem hravě vytvoříte nádhernou slavnostní tabuli. Zdobí se s ním nejen chlebíčky a chuťovky, ale dokonce se přidává i do teplých pokrmů. Jeho chuť vynikne spolu s máslem a citronem. Hodí se ale i k míchaným vajíčkům či do smetanových omáček na těstoviny.




Pomazánka z čabajky

Recept zde:

Pravá čabajka má maďarský původ, ale traduje se, že ji do Maďarska přivezli ze Slovenska, přesněji z Horních Uher. Najdete v ní jen vepřové maso, papriku (pálivou i sladkou), sůl a česnek. V obchodech najdete i čabajky, které by takto neměly být označeny, neboť se do nich přidává i hovězí maso. Takže pokud si chcete vychutnat pravou čabajku, musíte v obchodě vybírat opravdu pečlivě.


Dýňová pomazánka

Recept zde:

Dýně jsou jednoduše podzimní hit, který je spojován především s Halloweenem. Dýně má nezaměnitelnou, jemnou chuť a lze ji všestranně využít. Dužnina je šťavnatá a vláčná. Dýně se stala módní ingrediencí, kterou v kuchyni používáme čím dál častěji.




Škvarková pomazánka

Recept zde:

Škvarky patří do surovin poctivé české kuchyně a pokud vám nevadí, že se jedná o tučnější jídlo, můžete si je vyrobit i u vás doma. Jsou naprosto fantastické a byla by ohromná škoda, kdybychom je nechali jen tak vymizet z českých kuchyní. Jsou výborné hlavně v knedlících, zelných plackách či tyčinkách, ale tím nejlepším pokrmem je škvarková pomazánka. Pokud jste ji ještě neochutnali, máte jedinečnou příležitost.


Špenátová pomazánka

Recept zde:

Špenát řadíme do listové zeleniny a je důležitým zdrojem železa a vitamínu B. Čerstvé listy špenátu se nedoporučuje jen tak konzumovat. Používají se spíše jako dekorace do salátu, jinak se ze špenátu připravují především přílohy k těstovinám či masu. Přidávají se i do různých náplní do těst. Měli byste ale vědět, že nejšetrnější způsob přípravy špenátu je vaření v páře. Takhle připravený špenát neztratí výživné látky a ani neztratí na objemu.



přidejte na:

08. 11. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář