Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pomoz si, jak umíš...

Pečeme-li či grilujeme-li kuře vcelku, používáme zpravidla speciální stojan, Nemáme-li ho, použijeme podle rady od Tudy bábovkovou formu s hrotem, na který kuře posadíme. Má to výhodu, že puštěná šťáva stéká do formy a můžeme ji pak použít. Ale pozor na to, jakou bábovkovou formu chcete použít ! Některé mají vrchol hrotu plný, tam je to v "pohodě". Ale jiné mají volný otvor - ten tedy musíme zakrýt. Například alobalem. Pokud bychom to neudělali, šťáva z kuřete by stékala mimo formu a nám by přibylo nemilé čištění.

Ajaja

02. 09. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Anebo vložit pekáč, či plech pod formu a tím pádem chytíme i šťávu.

02. 09. 2010, 21:13

Facebook komentáře