Potraviny, které vás i během teplých dnů zaručeně osvěží!

Teplo představuje pro lidské tělo velkou zátěž – jsme unavení, hůř se soustředíme a špatně spíme. Pokud navíc nedoplňujeme tekutiny, hrozí nám dehydratace organismu. K osvěžení nám ale nemusí pomoci jen studená sprcha, ale celá řada potravin, které tělo přirozeně zchladí.

OSVĚŽUJÍCÍ POTRAVINY

Vodní melounPotraviny, které vás i během teplých dnů zaručeně osvěží!

První potravina, na kterou si vzpomene určitě mnoho lidí je vodní meloun. Ten dodá osvěžení díky tomu, že je z 90 % tvořen vodou, ale obsahuje i vitaminy A a C.

Okurka

Další osvěžující zelenina, která se perfektně hodí pro parní dny, je bezesporu okurka. Ta je rovněž tvořena převážně z vody a v kombinaci s bílým jogurtem a koprem je naprosto neodolatelná. Důležitou složkou salátové okurky je vláknina, kvůli které by se tato zelená zelenina měla konzumovat v průběhu celého roku.

MátaPotraviny, které vás i během teplých dnů zaručeně osvěží!

Ať už se rozhodnete mátu přidat do salátů nebo nápojů, vždycky vám navodí pocit osvěžení a chladu. Skvěle se hodí k sorbetům nebo pro zpestření obyčejné vody s citronem.

Mango

Kromě přirozeného ochlazení organismu je důležité v průběhu léta doplňovat i vitaminy. Nápoj připravený z manga je proto více než vhodný. Když si jej navíc dáte na chvíli zchladit do lednice, nebudete se muset o osvěžení obávat.

Kokosová vodaPotraviny, které vás i během teplých dnů zaručeně osvěží!

U tropických potravin zůstaneme i s naším dalším tipem. Tentokrát se jedná o kokosovou vodu, která mimo jiné působí blahodárně proti stárnutí a je výbornou alternativou k iontové vodě.

Podmáslí

Pro někoho možná překvapivá zpráva, ale je to tak. Podmáslí je nejen zdravé a osvěžující, působí blahodárně proti dehydrataci a nastavuje správnou funkci zažívacího ústrojí.

PÁR ZAJÍMAVOSTÍ NA ZÁVĚR

  • Věděli jste, že byste to se studenými nápoji neměli v létě přehánět? Jakmile se totiž dostanou do žaludku, tělo vydá příkaz tuto látku zahřát na tělní teplotu, což způsobí ohřívání celého organismu. Z toho důvodu je lepší v létě konzumovat jídlo a nápoje pokojové teploty.

  • Zkuste v průběhu léta omezit pití kávy (o několika alternativách jsme se zmiňovali již v našem dřívějším článku). Ta totiž zbytečně dehydratuje organismus.

  • Pokud hledáte tip na povzbuzující a zároveň osvěžující nápoj, vyzkoušejte zelený čaj s mátou a citronem.

 

přidejte na:
Šéfredaktor

23. 09. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář