Představení Gastronaut.CZ

Nakladatelství Smart Press, specializující se na vydávání výjimečných českých kuchařek, které si rovněž můžete za své zlaťáky objednat i u nás, připravilo nový projekt pro všechny milovníky dobrého jídla a pití, a to na internetu. Gastronaut.cz přináší jedinečný přehled gastronomických akcí z celé ČR.

Co je to Gastronaut.cz?

58978_mediumJak stojí i v záhlaví našeho portálu – Rozcestník dobrých chutí. Naši návštěvníci – „gastronauti“ – na něm najdou všechny potřebné informace, které jim pomohou orientovat se ve světě dobrého jídla a pití v České republice. Informace o připravovaných a probíhajících gastronomických akcích včetně reportáží z festivalů, slavností, trhů, degustací či kurzů vaření, články o sezónních surovinách, recepty, dobré rady a užitečné informace, odkazy na školy vaření, obchody či kavárny, časopisy o jídle či zajímavé weby, tipy na gastronomické dárky, soutěže a mnoho dalšího. Vše potřebné najdete na www.gastronaut.cz.

 

Co přináší Gastronaut.cz návštěvníkům?

Gastronauti jsou všichni, kdo mají rádi dobré jídlo a pití, zajímají se o něj a chtějí se o něm dozvědět víc, svůj volný čas tráví aktivně a jezdí na různé gastronomické akce, rádi vaří, nakupují kvalitní suroviny, navštěvují dobré restaurace a sledují aktuální trendy… Právě pro ně byl portál vytvořen, aby jim usnadnil život. Přímo na hlavní stránce najdou rychlý výběr z toho nejzajímavějšího ze všech rubrik, mohou si ale i vyhledávat přímo v nich podle svých požadavků. Také se mohou přihlásit k odběru newsletteru, který jim bude každých 14 dnů vygenerován podle kritérií, jež si mohou sami nastavit. Mohou i sami přispět k obsahu webu – posláním vlastního tipu na akci, komentářem v diskusi nebo na Facebooku.

 

Proč vlastně Gastronaut.cz vznikl?

Na samém začátku byly naše vlastní diáře – ve všední dny zaplněné zápisky, ale ve dnech volna většinou prázdné. A přitom nám spousta zajímavých věcí utekla jen proto, že jsme na ně zapomněli, špatně jsme si naplánovali čas anebo jsme o nich ani nevěděli. Tak vznikla myšlenka vytvořit diář, kam by se vešla spousta poznámek pro plánování volného času, jídla a gastronomických akcí. A abychom o akcích mohli psát podrobněji, všechno aktualizovat a doplňovat a nádavkem přidat i spoustu článků o sezónních surovinách či receptů, vytvořili jsme portál Gastronaut.cz.

„Zjistili jsme, že je potřeba myslet i na plánování svého volného času, protože jinak máme tendenci se trochu zanedbávat. Plánujte svůj volný čas s námi!“ dodává k tomu Martina Boledovičová, majitelka nakladatelství Smart Press, která projekt vymyslela.

 

Co připravujeme dál?

Web budeme postupně doplňovat nejen o další akce, ale i o nové články a recepty. V září navíc vyjde tištěná verze portálu – Gastronaut diář pro rok 2012. Díky tomuto diáři budete moci nejen lépe organizovat svůj pracovní i volný čas, jak se od diáře očekává, ale také se zorientujete ve světě gastronomie a nezmeškáte mnohé zajímavé gastroudálosti.

 

O nakladatelství

Smart Press je mladé nakladatelství, které vydává méně titulů s maximální péčí, věnujeme jim velkou pozornost od vzniku až po propagační kampaň po vydání. Naše knihy jsou knihy pozitivní, motivační, knihy přinášející něco dobrého, nového. Motto našich knih je: Knihy, které vám změní život.

Nakladatelství se zaměřuje na vydávání výjimečných českých kuchařek – Biokuchařka Hanky Zemanové byla vyhlášena Kuchařskou knihou roku 2006, úspěšný je i BioAbecedář Hanky Zemanové. Zdravé výživě je věnována také edice Jídlo jako lék, v níž vycházejí kuchařky o potravinách s pozitivním dopadem na lidské zdraví. Bestsellerem se stala i jedinečná začátečnická Kuchařka pro dceru a její pokračování Vánoční kuchařka pro dceru, poslední v edici je Kuchařský zápisník pro dceru. V nakladatelství dále vyšly Kuchařka Zpátky domů Hanky Michopulu, Chléb v hlavní roli Mileny Volfové a Kniha o kávě Petry Veselé.

Na bio tématiku jsme navázali knihou Kompletní návod k vytvoření EKOZAHRADY a rodového statku Jaroslava Svobody.

Ve spolupráci s Ivou Málkovou a organizací STOB vydáváme edici Hubneme s rozumem, která seriózně informuje o problematice hubnutí. První vydanou knihou bylo Hubneme s rozumem, zdravě a natrvalo, základní česká kniha o hubnutí. Na ni navázala Glykemická kuchařka – Hubneme s rozumem v praxi, která se stala bestsellerem. Novinkou edice je interaktivní kuchařka Hubneme s rozumem tvořivě. V edici dále vyšly příběhy o boji s nadváhou a o hubnutí S váhou na houpačce.

Z beletrie jsme vydali knihy Josefa Formánka, novinkou je kniha Luby Skořepové Tajnosti herecké a historky rozverné.

Více informací o knihách najdete v našem edičním plánu a na www.smartpress.cz.

přidejte na:
Šéfredaktor

29. 08. 2011

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář