Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Protýkání

Protýkání - to je, vedle špikování, další možnost, jak zlepšit chuť připravovaného masa. Zatímco u špikování protahujeme maso např. slaninkou, tak protýkání znamená, že ostrým nožem uděláme do masa zářez a do něj vložíme tu surovinu, kterou chceme chuť masa zlešit, zvýraznit. Např. takto protýkáme maso česnekem, mandlemi apod.

Samozřejmě je lepší, když tak uděláme s dostatečným předstihem, aby chuť vkládané suroviny (zejména jde-li o česnek), pronikla do masa.

Ajaja

04. 04. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Protahování,protýkání, špikování: protýkáme suchá masa slaninou ( drůbež, hovězí, zvěřinu) a to před tepelnou úpravou, maso je šťavnatější a chutnější můžeme protýkat i jinými surovinami ( uzeninou, zeleninou ), v tom případě maso doplňujeme chuťově. Což to napsat takhle? F.

Florian. 04. 04. 2010, 12:21

Ajaja
Tak proč jsi to nenapsal sám ? Každý máme jiný způsob vyjadřování, jinou potřebu co a jak vyjádřit...

Ajaja 05. 04. 2010, 10:39

Thumb
protože to nemá sám od sebe ale z : <a href="http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/te/12rocnik/pracovni1/03.htm">http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/te/12rocnik/pracovni1/03.htm</a>

AgGreSsivE 13. 12. 2010, 02:20

Facebook komentáře