Protýkání

Protýkání - to je, vedle špikování, další možnost, jak zlepšit chuť připravovaného masa. Zatímco u špikování protahujeme maso např. slaninkou, tak protýkání znamená, že ostrým nožem uděláme do masa zářez a do něj vložíme tu surovinu, kterou chceme chuť masa zlešit, zvýraznit. Např. takto protýkáme maso česnekem, mandlemi apod.

Samozřejmě je lepší, když tak uděláme s dostatečným předstihem, aby chuť vkládané suroviny (zejména jde-li o česnek), pronikla do masa.

přidejte na:
Ajaja

04. 04. 2010


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Protahování,protýkání, špikování: protýkáme suchá masa slaninou ( drůbež, hovězí, zvěřinu) a to před tepelnou úpravou, maso je šťavnatější a chutnější můžeme protýkat i jinými surovinami ( uzeninou, zeleninou ), v tom případě maso doplňujeme chuťově. Což to napsat takhle? F.

Florian. 04. 04. 2010, 14:21

Ajaja
Tak proč jsi to nenapsal sám ? Každý máme jiný způsob vyjadřování, jinou potřebu co a jak vyjádřit...

Ajaja 05. 04. 2010, 12:39