Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Protýkání

Protýkání - to je, vedle špikování, další možnost, jak zlepšit chuť připravovaného masa. Zatímco u špikování protahujeme maso např. slaninkou, tak protýkání znamená, že ostrým nožem uděláme do masa zářez a do něj vložíme tu surovinu, kterou chceme chuť masa zlešit, zvýraznit. Např. takto protýkáme maso česnekem, mandlemi apod.

Samozřejmě je lepší, když tak uděláme s dostatečným předstihem, aby chuť vkládané suroviny (zejména jde-li o česnek), pronikla do masa.

Ajaja

04. 04. 2010


Přidat komentář
Thumb
Protahování,protýkání, špikování: protýkáme suchá masa slaninou ( drůbež, hovězí, zvěřinu) a to před tepelnou úpravou, maso je šťavnatější a chutnější můžeme protýkat i jinými surovinami ( uzeninou, zeleninou ), v tom případě maso doplňujeme chuťově. Což to napsat takhle? F.

Florian. 04. 04. 2010, 12:21

Ajaja
Tak proč jsi to nenapsal sám ? Každý máme jiný způsob vyjadřování, jinou potřebu co a jak vyjádřit...

Ajaja 05. 04. 2010, 10:39

Thumb
protože to nemá sám od sebe ale z : <a href="http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/te/12rocnik/pracovni1/03.htm">http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/te/12rocnik/pracovni1/03.htm</a>

AgGreSsivE 13. 12. 2010, 02:20

Facebook komentáře