Dort ptačí mléko - vynikající dezert

Luxusní, rychlý a extrémně dobrý dort s záhadným názvem Ptačí mléko. Určitě vyzkoušejte, budete se olizovat až za ušima, je nadýchaný a tak lahodný, že vám vytvoří nebe v puse. 

Návod včetně receptu naleznete ve videu. Dort ptačí mléko - vynikající dezert

Suroviny na těsto:

  • 3 vejce
  • 125 g mouky
  • 1 čaj. lžička kypřicího prášku
  • 125 g cukru
  • 8 velkých pol. lžic kakaa

Příprava těsta:

Vejce smíchejte s cukrem, přidejte mouku, kypřicí prášek a kakao. Promíchejte do hladka. Poté vložte do předehřáté trouby a pečte při 180−200 stupních 20 minut do propečení. Nechte vychladnout.

 

Suflé:

  • 5−6 bílků
  • 300 g moučkového cukru
  • 10 g želatiny
  • 100 g vody

Příprava suflé:

Bílky vyšlehejte do sněhu a pomalu přidávejte cukr. Jakmile vytvoříte pevný a lesklý sníh, opatrně přidávejte želatinu smíchanou s vodou a vše umístěte na vystydnutý korpus. 

 

Jakmile směs ztuhne, potřete čokoládovou polevou a nechte ztuhnout. Příadně ozdobte malinami či jiným ovocem. 

 

 

přidejte na:
Baara

08. 09. 2019

Fotogalerie


Mohlo by se vám líbit

Další články

Přidat komentář