Želé Ptačí mléko
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
20min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
3402
kalorií
3.0g
cukrů
309.0g
tuků
106.0g
bílkovin
Příprava
Želatinu namočíme na 30 minut do studené vody.
Mezitím si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme v hrnci s cukrem do pěny, postupně přilijeme mléko a vmícháme mouku. Hrnec vložíme do horké vodní lázně, uvedeme do varu a necháme přejít varem. Stále mícháme. Vyjmeme a necháme zchladit na pokojovou teplotu. Do směsi vmícháme změklé máslo a krém nakonec ještě našleháme elektrickým šlehačem. Na malém ohni mírně ohřejeme želatinu. Z 10-ti bílků ušleháme tuhý sníh a vlijeme do něj vychladlou želatinu. Opatrně promícháme, přidáme do krému a opět promícháme. Krém rozdělíme do 6 misek a necháme vychladnout. Před podáváním dezert zdobíme strouhanou čokoládou.
02. 06. 2011
Další recepty
Mohlo by vás zajímat
© 2024, Railsformers s.r.o.