Mléčná čokoláda

Cukrovinka, pochutina. Druh čokolády, odlišující se od ostatních druhů , to znamená tmavé, hořké, bílé a imitace čokolády poměrem základních výrobních surovin, což jsou kakaová sušina, kakaové máslo a cukr. První mléčná čokoláda vznikla v roce 1875 ve Švýcarsku pod rukama Daniela Petera a Henriho Nestlé přidáním sušeného mléka, jehož recepturu také vyvinul Nestlé. Mléčná čokoláda tedy obsahuje kakaovou hmotu, kakaové máslo, cukr, sušené mléko a zdraví prospěšný lecitin. Dobrá mléčná čokoláda by měla obsahovat alespoň 30% kakaové sušiny. Nekvalitní výrobky obsahují pouze kakaový prášek a velké množství cukru a přidaných rostlinných tuků. Při výběru a koupi čokolády čtěte informace na obalu a kupujte opravdu kvalitu. Nejen, že si pochutnáte, ale můžete také udělat něco pro  své zdraví. Ovšem s mírou! Čokoláda je výborná na deprese díky vysokému obsahu hořčíku, obsahuje i antioxidanty, které chrání před volnými radikály. Koupíte ji v každém obchodě od různých výrobců a různých kvalit, samotnou, plněnou krémy nebo s přídavkem oříšků a sušeného ovoce. Také v formě pralinek, figurek a jako součást všemožných sladkostí. Hodí se nejen na mlsání, ale i do moučníků, krémů, dezertů, zákusků a při dodržení postupu rozpouštění i na hladké potahování dortů a jiných cukrářských výrobků.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář