Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Mléčná čokoláda

Mléčná čokoláda

Přidat na Pinterest

Cukrovinka, pochutina. Druh čokolády, odlišující se od ostatních druhů , to znamená tmavé, hořké, bílé a imitace čokolády poměrem základních výrobních surovin, což jsou kakaová sušina, kakaové máslo a cukr. První mléčná čokoláda vznikla v roce 1875 ve Švýcarsku pod rukama Daniela Petera a Henriho Nestlé přidáním sušeného mléka, jehož recepturu také vyvinul Nestlé. Mléčná čokoláda tedy obsahuje kakaovou hmotu, kakaové máslo, cukr, sušené mléko a zdraví prospěšný lecitin. Dobrá mléčná čokoláda by měla obsahovat alespoň 30% kakaové sušiny. Nekvalitní výrobky obsahují pouze kakaový prášek a velké množství cukru a přidaných rostlinných tuků. Při výběru a koupi čokolády čtěte informace na obalu a kupujte opravdu kvalitu. Nejen, že si pochutnáte, ale můžete také udělat něco pro  své zdraví. Ovšem s mírou! Čokoláda je výborná na deprese díky vysokému obsahu hořčíku, obsahuje i antioxidanty, které chrání před volnými radikály. Koupíte ji v každém obchodě od různých výrobců a různých kvalit, samotnou, plněnou krémy nebo s přídavkem oříšků a sušeného ovoce. Také v formě pralinek, figurek a jako součást všemožných sladkostí. Hodí se nejen na mlsání, ale i do moučníků, krémů, dezertů, zákusků a při dodržení postupu rozpouštění i na hladké potahování dortů a jiných cukrářských výrobků.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Skořicová srdíčka

Skořicová srdíčka

Mandle umeleme na moučku, nebo koupíme zrovna mandlovou moučku. Smícháme a vyšleháme bílky s cukrem. Smíc...

Kávový mousse

Kávový mousse

Mléko a 100 ml smetany přivedeme k varu. Zbytek smetany vyšleháme dotuha. Smícháme žloutky, kávu a cukr ...

Panna cotta z farmářského jogurtu

Panna cotta z farmářského jogurtu

Tvaroh vyšleháme s jogurtem a ochutíme medem – podle chuti. Müsli rozdělíme do pohárků, na to nalijeme tv...

Čokoládovo - smetanové stříkané "růžičky"

Čokoládovo - smetanové stříkané "růžičky"

Čokolády nasekáme na jemno. Šlehačku s mletou kávou a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Čokoládu jemně v...

Lanýžový koláč

Lanýžový koláč

Sušenky v misce rozdrtíme najemno, smícháme se solí, kardamomem, skořicí a kakaem. Máslo rozpustíme a vmích...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Mléčná čokoláda Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře