Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Lanýžový koláč

Obtížnost Čas přípravy
1dní 0h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 1dní 0h 30min
Nutriční hodnoty
2048 kalorií 0.0g cukrů 114.0g tuků 38.0g bílkovin

Příprava

Sušenky v misce rozdrtíme najemno, smícháme se solí, kardamomem, skořicí a kakaem. Máslo rozpustíme a vmícháme k sušenkám. Rukama vypracujeme hmotu, kterou vyložíme malou koláčovou formu. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout.
Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a vlijeme smetanu, vše necháme rozpustit, aby byla čokoláda hladká a smetana se do ní krásně vmíchala. Smetana se ale nesmí vařit. Nakonec nasucho v pánvi opražíme mandlové lupínky a posypeme jimi koláč. Necháme v lednici alespoň do druhého dne a poté podáváme.

Bulb Tip k receptu

Do čokolády můžeme vmíchat chilli, mátu, nebo cokoli, co jí ozvláštní. Místo mandlí by jsme taky mohli dát piniové oříšky.


Přidat na Pinterest
Sonia005

02. 04. 2012, Recept navštíven: 1944x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
koláč je vynikajúci

07. 04. 2016, 09:07

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
skvelý koláč

02. 09. 2016, 19:07

Přidat komentář
Angel 666
To vypadá moooc dobře, budu muset vyzkoušet. Jestlipak jste to vydrželi do druhého dne neochutnat? :o)))

Angel 666 02. 04. 2012, 10:54

Sonia005
No hádej, můžeš 3x. Už večer ho půlka nebyla. :-D Je fakt moc dobrý ale stačí malý kousek

Sonia005 02. 04. 2012, 16:50

Facebook komentáře