Lanýžový koláč
Obtížnost
Čas přípravy
1dní 0h 30min
Čas vaření
0min
Celkový čas
1dní 0h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
2048
kalorií
0.0g
cukrů
114.0g
tuků
38.0g
bílkovin
Příprava
Sušenky v misce rozdrtíme najemno, smícháme se solí, kardamomem, skořicí a kakaem. Máslo rozpustíme a vmícháme k sušenkám. Rukama vypracujeme hmotu, kterou vyložíme malou koláčovou formu. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout.
Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a vlijeme smetanu, vše necháme rozpustit, aby byla čokoláda hladká a smetana se do ní krásně vmíchala. Smetana se ale nesmí vařit. Nakonec nasucho v pánvi opražíme mandlové lupínky a posypeme jimi koláč. Necháme v lednici alespoň do druhého dne a poté podáváme.
Tip k receptu
Do čokolády můžeme vmíchat chilli, mátu, nebo cokoli, co jí ozvláštní. Místo mandlí by jsme taky mohli dát piniové oříšky.
Sonia00502. 04. 2012
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.