Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Radegast odhalil nové pivo!

Pivovar Radegast právě dnes představil na tiskové konferenci nový druh svého piva. Pokud jste milovníky hořkého moku, jenž je chlebem národa našeho, nenechte si ujít příležitost jej vyzkoušet!!! Abychom Vás neochudili o žádné informace, dovolujeme si přiložit tiskovou zprávu pivovaru a samozřejmě také fotografie ze stáčení prvního sudu. 


Tisková zpráva pivovaru:

PIVOVAR RADEGAST PŘEPISUJE HISTORII. NOVÁ DVANÁCTKA JE RYZE HOŘKÁ.

Nošovice, 25. června 2014 – Nové hořké pivo uvádí na trh pivovar Radegast. Světlý ležák Radegast Ryze Hořká 12 nahradí v průběhu července a srpna v portfoliu pivovaru stávající pivo Radegast Premium. Pivovar tak reaguje na měnící se preference spotřebitelů. Po 44 letech se v Nošovicích rozhodli svůj ležák znovu chuťově odlišit od průměru trhu. Nová Radegast Ryze Hořká 12 je plnější, více hořká s výrazným chmelovým aroma, čehož je dosaženo užitím vybraných tří druhů moravského chmele.

Pro pivovar Radegast jde o historickou událost. „Když v roce 1970 uvařil první sládek Jaromír Franzl pivo Radegast, bylo díky své charakteristické hořkosti jiné než všechna ostatní piva na trhu a velmi rychle si získalo mnoho příznivců. V posledních letech se však stále víc piv přibližuje svou hořkou chutí Radegastu. Abychom našemu dlouhodobému závazku ke spotřebitelům „Život je hořký. Bohudík.“ dostáli, musíme se opět odlišit. Proto jsme se rozhodli, že uvaříme nové pivo, plnější a více hořké,“ řekl autor receptury a manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák.

Rozhodnutí podpořil i úspěch sezónních nabídek, jako byla piva Radegast Extra Hořký, Temně Hořký či Fajront. Věřím, že lidé v Ryze Hořké 12 poznají kus moravského srdce, pivovarského umu a pracovitosti lidí. Nebojím se říct, že je to nejlepší pivo, které jsme kdy uvařili,“ dodal Ivo Kaňák.

K vaření nového ležáku používají sládci v Nošovicích tři druhy chmele z moravských chmelnic. Kromě odrůd Žatecký poloraný červeňák a Sládek si vybrali i další českou odrůdu Saaz Late, která je díky své vysoké kvalitě považována za budoucnost českého pivovarnictví. Pivo se vaří tradičním dekokčním způsobem rmutování a trojitým chmelením. Ležák je držitelem chráněného zeměpisného označení České pivo.

Radegast Ryze Hořká 12 se od dneška začne objevovat v hospodách na Moravě a v Čechách. Postupně také zamíří v lahvích a plechovkách do obchodů.

Fotogalerie

Barbora Šumná

25. 06. 2014

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře