Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rady našich babiček

57299_medium

Anglickou  slaninu před opékáním na několik minut ponoříme do studené vody, osušíme - nebude se vlnit.
Čerstvé bylinky (petrželka, tymián, bazalka, šalvěj, rozmarýn) budou v pokrmu více vonět, když je krátce orestujeme pokrájené na pánvi na troše másla. Takto upravené je můžeme použít i do zeleninových salátů. Sušené bylinky zase pokapeme olejem (my  asi olivovým) a necháme marinovat asi 2 minuty.
Používat je pak můžeme jako čerstvé.
Já osobně pokrájené bylinky dám do mrazíci nádobky, zaliji vodou, jen málo a dám do mrazáku, v zimě jako když najdu. Hodím kostku do polévky těsně před dokončením varu.
Jak říkávala babička, není bylina, aby na něco nebyla. Dnes se říká, že na každou nemoc roste na světě bylinka... Ale zde slouží k dochucení, i když nám jen prospějí.

57297_small

Fotogalerie

Roxana

28. 02. 2011

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře