Anglickou slaninu před opékáním na několik minut ponoříme do studené vody, osušíme - nebude se vlnit.
Čerstvé bylinky (petrželka, tymián, bazalka, šalvěj, rozmarýn) budou v pokrmu více vonět, když je krátce orestujeme pokrájené na pánvi na troše másla. Takto upravené je můžeme použít i do zeleninových salátů. Sušené bylinky zase pokapeme olejem (my asi olivovým) a necháme marinovat asi 2 minuty.
Používat je pak můžeme jako čerstvé.
Já osobně pokrájené bylinky dám do mrazíci nádobky, zaliji vodou, jen málo a dám do mrazáku, v zimě jako když najdu. Hodím kostku do polévky těsně před dokončením varu.
Jak říkávala babička, není bylina, aby na něco nebyla. Dnes se říká, že na každou nemoc roste na světě bylinka... Ale zde slouží k dochucení, i když nám jen prospějí.
Rady našich babiček
01. 03. 2011
Fotogalerie
Další články
Komentáře
Přidat komentář© 2024, Railsformers s.r.o.