Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rekordní dražba melounů

Už druhým rokem se sice nesoutěží, nicméně „Carvingová show CZECH-SLOVAK CARVING TEAMu“, která proběhla 11.8. 2012 v Kladně, opět poutala velkou pozornost návštěvníků. Mnozí z účastníků řezání se připravují na světovou kuchařskou olympiádu, která se uskuteční v říjnu v Německu a je letošní TOP akcí v gastronomii.

61173_mediumRekordní byla dražba melounů, kdy se po loňských 13 tisících částka letos vyšplhala na ctihodných 20.942,-Kč. Vydražily se všechny umělecké kousky a zároveň padl rekord za jeden kus, za který dražitel dal 10 tisíc korun. Dražbu vedl a řídil Jan Čenský.
Všem dárcům patří velké poděkování. Celkový výtěžek putuje do domu ZAHRADA v Kladně, který poskytuje sociální služby.

Dvě novinky se chytly. Velký zájem byl o doprovodnou týmovou diváckou soutěž „Melounový triatlon“, jenž obsahoval odhad váhy, běžeckou štafetu s melounem a půlení této suroviny.

61175_mediumV závěru probíhala „Melounová řetězovka“, což znamenalo, že 12 kolegů řezalo meloun vždy pět minut a pak jej předali k „pokračování“ dalšímu kolegovi.  Šlo o zábavu a improvizaci a vzniklo 12 zajímavých melounů.
Po celé odpoledne si návštěvníci mohli vyzkoušet i pár motivů v „Malé školce carvingu“, kde se jim věnovaly zkušené odbornice, chystající se letos také na olympiádu.

Letošní CARVINGOVÉ SHOW se zúčastnili kromě týmu i kolegové z německého carvingového týmu Katrin Schulz a Steffen Konieczny. Na dobré cestě je vzájemná spolupráce českých, německých a rakouských řezbářů.

61174_mediumCARVINGOVOU SHOW slovem provázel Dan Adam.

Oslavy sv. Vavřince pořádala Asociace kuchařů a cukrářů ČR ve spolupráci se Statutárním městem Kladno. Carvingovou show připravil CZECH – SLOVAK CARVING TEAM a CZECH CARVING STUDIO.




Fotogalerie

Šéfredaktor

17. 08. 2012

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře