Rekordní dražba melounů

Už druhým rokem se sice nesoutěží, nicméně „Carvingová show CZECH-SLOVAK CARVING TEAMu“, která proběhla 11.8. 2012 v Kladně, opět poutala velkou pozornost návštěvníků. Mnozí z účastníků řezání se připravují na světovou kuchařskou olympiádu, která se uskuteční v říjnu v Německu a je letošní TOP akcí v gastronomii.

61173_mediumRekordní byla dražba melounů, kdy se po loňských 13 tisících částka letos vyšplhala na ctihodných 20.942,-Kč. Vydražily se všechny umělecké kousky a zároveň padl rekord za jeden kus, za který dražitel dal 10 tisíc korun. Dražbu vedl a řídil Jan Čenský.
Všem dárcům patří velké poděkování. Celkový výtěžek putuje do domu ZAHRADA v Kladně, který poskytuje sociální služby.

Dvě novinky se chytly. Velký zájem byl o doprovodnou týmovou diváckou soutěž „Melounový triatlon“, jenž obsahoval odhad váhy, běžeckou štafetu s melounem a půlení této suroviny.

61175_mediumV závěru probíhala „Melounová řetězovka“, což znamenalo, že 12 kolegů řezalo meloun vždy pět minut a pak jej předali k „pokračování“ dalšímu kolegovi.  Šlo o zábavu a improvizaci a vzniklo 12 zajímavých melounů.
Po celé odpoledne si návštěvníci mohli vyzkoušet i pár motivů v „Malé školce carvingu“, kde se jim věnovaly zkušené odbornice, chystající se letos také na olympiádu.

Letošní CARVINGOVÉ SHOW se zúčastnili kromě týmu i kolegové z německého carvingového týmu Katrin Schulz a Steffen Konieczny. Na dobré cestě je vzájemná spolupráce českých, německých a rakouských řezbářů.

61174_mediumCARVINGOVOU SHOW slovem provázel Dan Adam.

Oslavy sv. Vavřince pořádala Asociace kuchařů a cukrářů ČR ve spolupráci se Statutárním městem Kladno. Carvingovou show připravil CZECH – SLOVAK CARVING TEAM a CZECH CARVING STUDIO.




přidejte na:
Šéfredaktor

17. 08. 2012

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář