Růžičkové kapustičky

Ružičkový kel je najjemnejšia zimná zelenina, najlepšie chutí až keď ju zasiahnu prvé mrazíky. Obsahuje veľké množstvo železa, draslíka a vitamíny A, B1, B2 a C. Pre skvelú chuť ružičky stačí dochutiť trochou muškátového orieška alebo bazalky. Ak vám charakteristický zápach pri varení vadí, varte ho v neprikrytom hrnci, aromatické látky vyprchajú a už ho vôbec nebude cítiť. Čas varenia skrátite, ak narežete stopky ružičiek do kríža, ružičky sa zároveň  udusia rovnomernejšie.

přidejte na:
Chybí obrázek

11. 05. 2011


Další články

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.