- 1 čerstvý římský salát
- 2 žloutky
- 4 - 5 filátek ančoviček
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- citrónová šťáva
- 4 lžíce strouhaného parmezánu
- olivový olej
- sůl
- pepř
Ingredience na krutony:
- 3 - 4 stroužky nastrouhaného česneku
- máslo
- 4 plátky toastového chleba
Na začátku si připravíme dressing. Do misky vložíme dva žloutky, rozmícháme a přidáme co nejjemněji nasekané ančovičky. Poté přidáme citrónovou šťávu, přimícháme utřený česnek, lžíci dijonské hořčice a malinko hrubozrnné hořčice. Důkladně promícháváme a pomalu přidáváme olivový olej. Do dessingu přisypeme nastrouhaný parmezán a necháme chvíli odležet, aby se chutě dostatečně propojily. Součástí Caesar salátu jsou správně připravené krutony. Utřeme trošku česneku, na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme utřený česnek, poté přisypeme toastový chléb a necháme opéct. Na závěr připravíme samotný salát. Římský salát natrháme na kousky. Těsně před podáváním přidáme dressing, důkladně promícháme a přidáme opečené krutony. Na závěr hotový salát posypejte parmezánem. Dobrou chuť!