Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ceasar's salát

Ingredience na salát:
  • 1 čerstvý římský salát
  • 2 žloutky 
  • 4 - 5 filátek ančoviček 
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • citrónová šťáva
  • 4 lžíce strouhaného parmezánu
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
Ingredience na krutony:
  • 3 - 4 stroužky nastrouhaného česneku
  • máslo
  • 4 plátky toastového chleba

Na začátku si připravíme dressing. Do misky vložíme dva žloutky, rozmícháme a přidáme co nejjemněji nasekané ančovičky. Poté přidáme citrónovou šťávu, přimícháme utřený česnek, lžíci dijonské hořčice a malinko hrubozrnné hořčice. Důkladně promícháváme a pomalu přidáváme olivový olej. Do dessingu přisypeme nastrouhaný parmezán a necháme chvíli odležet, aby se chutě dostatečně propojily. Součástí Caesar salátu jsou správně připravené krutony. Utřeme trošku česneku, na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme utřený česnek, poté přisypeme toastový chléb a necháme opéct. Na závěr připravíme samotný salát. Římský salát natrháme na kousky. Těsně před podáváním přidáme dressing, důkladně promícháme a přidáme opečené krutony. Na závěr hotový salát posypejte parmezánem. Dobrou chuť!
Barbora Šumná

15. 01. 2015


Přidat komentář

Facebook komentáře