Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ceasar's salát

Ingredience na salát:
  • 1 čerstvý římský salát
  • 2 žloutky 
  • 4 - 5 filátek ančoviček 
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • citrónová šťáva
  • 4 lžíce strouhaného parmezánu
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
Ingredience na krutony:
  • 3 - 4 stroužky nastrouhaného česneku
  • máslo
  • 4 plátky toastového chleba

Na začátku si připravíme dressing. Do misky vložíme dva žloutky, rozmícháme a přidáme co nejjemněji nasekané ančovičky. Poté přidáme citrónovou šťávu, přimícháme utřený česnek, lžíci dijonské hořčice a malinko hrubozrnné hořčice. Důkladně promícháváme a pomalu přidáváme olivový olej. Do dessingu přisypeme nastrouhaný parmezán a necháme chvíli odležet, aby se chutě dostatečně propojily. Součástí Caesar salátu jsou správně připravené krutony. Utřeme trošku česneku, na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme utřený česnek, poté přisypeme toastový chléb a necháme opéct. Na závěr připravíme samotný salát. Římský salát natrháme na kousky. Těsně před podáváním přidáme dressing, důkladně promícháme a přidáme opečené krutony. Na závěr hotový salát posypejte parmezánem. Dobrou chuť!
Barbora Šumná

15. 01. 2015

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře