Probuďte se ze zimního spánku a připravte si jarní salát! Jaro se stává pro mnohé z nás obdobím, kdy chceme změnit své stravování a odlehčit svému zažívání po dlouhé zimě, plné tučných a mnohdy nezdravých jídel. Přinášíme skvělý recept na jarní salát, který skvěle doplní odlehčený jídelníček.
Jarní zelený salát s chřestem v hlavní roli (4 porce)
Budeme potřebovat:
-
zelený chřest (400 g)
-
rukola (300 g)
-
baby špenát (150 g)
-
polníček (100 g)
-
1 pórek (stačí menší)
-
1 jarní cibulka
-
2 vejce
-
cukr, sůl (obě ingredience po 1 lžičce)
-
citrónová šťáva
-
olivový olej
-
čerstvý zelený hrášek či zelené boby (1 hrst klidně postačí)
Nejprve si natvrdo uvaříte vajíčka, aby vám později vychladly. Lépe se pak oloupou. Pak omyjte chřest a nezapomeňte odříznout konce stonků. Spodní třetině stonku sloupněte svrchní slupku. Vložte chřest do vody, kde jste nechali rozpustit lžičku soli a cukru. Nechte ho povařit minimálně 3 minuty. Neměl by být příliš měkký. Polníček, baby špenát i rukolu omyjete a po okapání jim odříznete pevnější stonky. Pórek a cibulku nakrájíte na silnější kolečka. Na talíř si ingredience nazdobte podle sebe a nakonec zakápněte citrónovou šťávou a olivovým olejem.