Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Salát s chřestem

Probuďte se ze zimního spánku a připravte si jarní salát! Jaro se stává pro mnohé z nás obdobím, kdy chceme změnit své stravování a odlehčit svému zažívání po dlouhé zimě, plné tučných a mnohdy nezdravých jídel. Přinášíme skvělý recept na jarní salát, který skvěle doplní odlehčený jídelníček.

Jarní zelený salát s chřestem v hlavní roli (4 porce)

Budeme potřebovat:

  • zelený chřest (400 g)

  • rukola (300 g)

  • baby špenát (150 g)

  • polníček (100 g)

  • 1 pórek (stačí menší)

  • 1 jarní cibulka

  • 2 vejce

  • cukr, sůl (obě ingredience po 1 lžičce)

  • citrónová šťáva

  • olivový olej

  • čerstvý zelený hrášek či zelené boby (1 hrst klidně postačí)


Nejprve si natvrdo uvaříte vajíčka, aby vám později vychladly. Lépe se pak oloupou. Pak omyjte chřest a nezapomeňte odříznout konce stonků. Spodní třetině stonku sloupněte svrchní slupku. Vložte chřest do vody, kde jste nechali rozpustit lžičku soli a cukru. Nechte ho povařit minimálně 3 minuty. Neměl by být příliš měkký. Polníček, baby špenát i rukolu omyjete a po okapání jim odříznete pevnější stonky. Pórek a cibulku nakrájíte na silnější kolečka. Na talíř si ingredience nazdobte podle sebe a nakonec zakápněte citrónovou šťávou a olivovým olejem.

Fotogalerie

Šéfredaktor

20. 03. 2018


Přidat komentář

Facebook komentáře