Salátománie po česku

Salátem zaženete stres a také zmírníte napětí. Salátových variací je spousta. Proto se s jejich přípravou určitě nebudete nikdy nudit. Vyzkoušejte naše tipy. Ochutnejte dosud nepoznané kombinace chutí.

#tescoma-velmi-siroky 

Jablečný salát s ořechy a hruškami

Hrušky jsou bohaté především na vitamín B, C a E. Dále obsahují železo, hořčík, draslík, mangan, zinek a vlákninu. Díky rozpustné vláknině pomáhají hrušky snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Hrušky mají také zázračné remineralizační a adstringentní (stahující) účinky.


Ovocný salát s kokosovými lupínky

Ananas je skvělým zdrojem kyseliny listové a vitamínu B a C. Ananas obsahuje bromelain, který pomáhá štěpit proteiny, což prospívá trávení podobně jako žaludeční pepsin. Jestli hledáte vhodný doplněk při redukční dietě, zkuste sníst před jídlem kousek ananasu. Jeho čerstvá šťáva vám pomůže uhlídat tělesnou váhu.

Vepřové maso s jablky a zázvorem

Zázvor zmírňuje bolest hlavy, používá se při léčbě infekcí horních dýchacích cest nebo průjmu a pomáhá i při nevolnostech (i v těhotenství). Nesmíte však přesáhnout doporučené množství, což je 5 g na den. Ulevuje i při chřipce a nachlazení a při pravidelném užívání dokonce působí i jako prevence, což platí i v případě civilizačních onemocnění jako je rakovina tlustého střeva.  


Nivový salát se slaninou a špenátem

Niva se vyrábí z odtučněného mléka, což se provádí pasterizací, sýřením, zráním a solením. Na povrchu tohoto tučného, plísňového sýra se vytvoří ušlechtilá plíseň, která má zelenou či namodralou barvu. Tento sýr je charakteristický svou výrazným aroma a pikantní chutí. V kuchyni ji používejte tak, aby svou slanou výraznou chutí nepřebila ostatní suroviny.

Salát z chřestu

Chřest se používá při přípravě polévek, při zapékání, hodí se i k těstovinám, do rizota, salátů, ke steakům, ale používá se i jako náplň do slaných koláčů. Můžete jej grilovat, vařit nebo konzumovat za syrova s různými dipy. V obchodech vybírejte čerstvý chřest, který nelze ohnout. Po naříznutí by pak z něj měla téct tekutina.





#chefparade-siroky 

přidejte na:

23. 02. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář