Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Shoda?

Už roky sbírám recepty. Kdysi jsem je psala sai jako každý ručně do sešitu. Potom mi do toho začal "fušovat" manžel a některé recepty byly hůře čitelné. Proto je přepisuji poslední dobou do počítače s tím, že je po přepsání všechny vytisknu a v jednotné a čitelné úpravě založím do šanonu. Někdo si může říci, zbytečná práce, ale mě to pomohlo zlepšit kvalitu a rychlost psaní a zároveň motivovalo k tomu, naučit se používat počítač (alespoň trochu). Samozřejmě si už nepamatuji odkud které recepty pocházejí, neb ne všechny jsou od nás. Samozřejmě se občas o některé recepty dělím i s přáteli a beru si zase jiné od nich. Občas se mi stane, že se chceme podělit o recept a zjistíme, že je to tentýž, někdy s trochu jiným názvem a někdy shodným, také se třeba dozvím, že jej někam i poslali a byl otištěn (přeji jim to, proč se nepodělit). Ovšem pak se může stát, že dojde i ke shodě aniž by to bylo zamýšleno.

27. 08. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Ajaja
Jj, recepty jsu putovní - některé připutují k nám, jiné od nás odputují... A je to dobře, neb putují jen ty osvědčené, co chutnají. Co na tom, kdo je pustil do světa jako první a kde.

Ajaja 02. 09. 2010, 17:16

Thumb
Také mi nejde o prvenství, ale o to, že tím pádem nemůžeme vědět, kde se a u koho objeví, ale máš pravdu- hlavně že chutná.

02. 09. 2010, 21:10

Facebook komentáře