Signály, že vaše tělo potřebuje detox!

Jak zjistíte, že vaše tělo přímo křičí po očistě? Detoxikace je proces odstranění škodlivých nebo toxických látek z těla. Pokud jste často unavení, máte problémy s trávením a trpíte častokrát zácpou, to by mohlo signalizovat, že tělo nutně potřebuje detox. Samotná očista se doporučuje minimálně jednou ročně, ovšem vaše tělo vám dokáže i samy říci, že je plné toxinů a potřebuje pomoc při jejich odstranění. Stačí pouze sledovat jeho signály:

Nespavost: Pokud nemůžete v noci dobře spát, může to znamenat, že je na čase, abyste si celé tělo očistili.

Letargie: Od nedostatku spánku až po ztrátu energie, to může způsobovat vaši celodenní apatii. Ztracenou energii můžete získat zpět právě detoxikací.

Stres: Někdy stres brání kvalitnímu spánku. To může být také signálem toho, že budete potřebovat očistu celého těla. Odstranění toxinů, jako jsou alkohol, kofein a cukr, pomohou odbourat i stres.

Mentální mlha: Pokud se vám nedaří soustředit se, nedokážete se myslí udržet v rozhovoru, pravděpodobně dochází k "zamlžení mozku". I to je signál, že vaše tělo potřebuje detox!

Přibývání na váze: Pokud máte nadváhu, může to signalizovat, že máte toxické tělo. Může to znamenat, že je plné konzervantů, nezdravých potravin a alkoholu. Detoxikujte!

Tělesný pach: Máte špatný dech a vaše tělo najednou obklopuje opar zápachu. To jsou příznaky, které signalizují, že je nutná detoxikace.

Zažívací potíže: Pokud je váš žaludek neustále nafouknutý a vypadáte jako byste byla těhotná, mohlo by to být znamení pro detoxikaci. Časté problémy trávení vyžadují detox!

Deprese: Pokud nejste spokojeni, a nedokážete si vysvětlit proč, vaše tělo může naznačovat, že je plné toxinů. Všimněte si, že nálada se vám může změnit, když konzumujete špatné druhy potravin.

Detoxikaci můžete začít pomocí očistných šťáv z ovoce a zeleniny. Můžete také použít ořechové mléko, sezónní polévky, či detoxikační čaje. Vše si dokážete vyrobit svépomocí doma, zda koupit v obchodě. Rovněž si můžete vybrat jak dlouho budete detoxikovat. Sami nakonec zjistíte, jak dlouhé období vám vyhovuje a jakými prostředky.

V období detoxikace se vyhýbejte masu, mléčným výrobkům, kofeinu, alkoholu, sóji a zpracovaným potravinám, a to přinejmenším na 3 dny. Pokud máte pocit, že vaše tělo obsahuje příliš mnoho toxinů, prodlužte dobu očisti alespoň na 2 týdny.
přidejte na:
Šéfredaktor

20. 04. 2015


Další články

Přidat komentář