Silvestr na talíři

Silvestrovská oslava je jednou do roka. A to doslovně. Zrovna na vás padlo, že je párty této události u vás doma a hledáte inspiraci k podávanému jídlu? Vyzkoušejte tyto chutné a přesto rychlé recepty, kterými své příbuzné okouzlíte pohledem i chutí!

#chefparade-siroky 

Jemný bramborový salát

Ano, brambory musí být všude. Tato hlíznatá rostlina patří mezi nejvýznamnější jednoleté plodiny, která je oblíbená hlavně díky své nenáročnosti na podmínky při pěstování, ale také mimořádně vysoké výnosy. 


Díky tomu je jednou z nejčastěji využívaných surovin ne jen v české kuchyni, ale i po většině zemí naší planety, rozhodně by neměla tedy chybět v té vaší!




Česnekoví slimáci

Česnek patří mezi nejpoužívanější surovinu v kuchyni a je charakteristický svou výraznou aromatickou vůní. 

Má velmi významnou roli ve Francii, kdy jeho všestranné využití umožňuje dochucovat jídla různých druhů a rozdílných tepelných úprav - přes salámy, skopové, hovězí, rybí a jiné maso, ale také v salátech nebo u omáček. Své využití najde i v naší české kuchyni.

Vajíčkové muchomůrky


Vedou se mnohé dohady o tom, co bylo první - zda slepice nebo vejce. My víme na jistotu, že to vejce se dá sníst, ale ještě předtím dekorativně využít. 

O to více jsou chutnější. Naopak muchomůrky, které najdeme v lese, zrovna jedlé nejsou, ale lze je jedlými udělat? Pár vejcí a rajčat je klíčem k úspěchu pro vytvoření si vlastní “houbové” zahrádky.



#tescoma-siroky 

přidejte na:

13. 12. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář