Skvělé pokrmy z kukuřice

Tento drobný žlutý poklad lze využít i jinak. Dnes vám ukážeme, co si můžete připravit z kukuřičné mouky a jaké pokrmy získají díky kukuřici ten správný šmrnc.

#damejidlo-siroky 

Ovocný salát s kukuřičnými lupínky

Broskev můžeme v rámci našeho jídelníčku využít podobně jako meruňky, které jsou přeci jen o něco sladší. Jestliže vám vadí chlupatá slupka, můžete se jí zbavit tím, že broskve spaříte vroucí vodou. Slupky pak půjdou snadno odstranit.


Mezi cennými látkami, jenž broskve obsahují, je mimo jiné i vitamín A, B, železo, vápník, hořčík a niacin. Broskve pomáhají při kašli a astmatu a mají nesmírně blahodárný vliv na srdce a krevní oběh.



Rohlíky z kukuřičné mouky z domácí pekárny

Kukuřičnou mouku řadíme do skupiny bezlepkových. Kukuřice je po pšenici a rýži ve světě tou nejvíce pěstovanou obilninou. Tato prastará plodina původně pochází z Mexika. Kukuřičná mouka může být hladká, hrubá, polohrubá, ale v obchodech najdete i kukuřičnou krupici nebo škrob.


Z kukuřičné mouky se nejčastěji připravuje chléb, tortillové placky, škubánky nebo polenta. Hodí se i k zahuštění pokrmů, ale pamatujte na to, že má vyšší glykemický index, díky čemuž vás nezasytí na delší dobu. Proto musíte přidat i nějaký zdroj bílkovin, aby vás daný pokrm opravdu zasytil.


Ananasový salát s kukuřicí a sýrem

Ananas je díky bromelinu vhodnou potravinou pro snadnější hubnutí. Jelikož bromelin pomáhá odbourávat bílkoviny, používá je ananas především součástí medikamentů, které napomáhají ke snížení tělesné váhy.


Pokud si myslíte, že u nás jej pěstovat nemůžeme, pak se mýlíte. Jde to, ale dokážou to pouze zdatní pěstitelé. Můžete si jej tedy vypěstovat ve skleníku nebo i v květináči za oknem.



Variace s nivou a kukuřicí


Pepř pomáhá zlepšit trávení, zrychluje metabolismus a také s jeho pomocí můžeme snáze hubnout. Poradí si i s nadýmáním, prospívá našemu srdci i nervovému systému. Jestliže vás trápí věčně studené ruce a nohy, zkuste si některé pokrmy trochu více připepřit. Pomáhá to rozproudit krev do celého těla.







#chefparade-siroky 

přidejte na:

21. 08. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář