Skvělí pomocníci v kuchyni od nakladatelství Smart Press (2.díl)

Knihy Hanky Zemanové

Hana Zemanová (*1975) vystudovala Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy. Je autorkou nejprodávanějšíchSkvělí pomocníci v kuchyni od nakladatelství Smart Press (2.díl) knih o biopotravinách: Biokuchařky a BioAbecedáře. V září 2016 vyšla její třetí kniha, kompletně přepracovaná Biokuchařka, která se jmenuje Nová biokuchařka Hanky Zemanové.

Hana Zemanová pochází z Prahy, ale už více než deset let žije na venkově nedaleko Sedlčan. Je maminkou dvou dcer, Natálky a Elišky.

Téměř dvacet let se Hanka profesně věnuje ekologickému zemědělství, biopotravinám a zdravému životnímu stylu.

BioAbecedář Hanky Zemanové – druhé, aktualizované vydání

Skvělí pomocníci v kuchyni od nakladatelství Smart Press (2.díl) BioAbecedář Hanky Zemanové je přehledný a kompletní průvodce světem zdravých potravin, nazývaný „biobible“ (knihu tvoří obsáhlé 4 části s celkovým počtem 432 stran). Kniha Vás naučí zdravé potraviny rozpoznat a hlavně je skutečně denně vařit.

Obsahuje nejen informace, ale přes 50 oblíbených receptů z opomíjených surovin, nabízí srovnání pohledů západní i čínské dietetiky, názory ajurvédy i makrobiotiky, vždy v souladu se zdravým selským rozumem.

Knihu tvoří čtyři části:

1. Praktický průvodce nakupováním obsahuje obecná pravidla, jak rozpoznat kvalitní potraviny, a odpovědi na důležitá témata, která souvisí s jejich výběrem i používáním.

2. Encyklopedická část obsahuje přehled vybraných biopotravin.Skvělí pomocníci v kuchyni od nakladatelství Smart Press (2.díl)

3. Praktická receptová část obsahuje přes 50 skvělých receptů, které patří i mezi nejoblíbenější u Hanky doma. Polévky, hlavní jídla, pomazánky, saláty, dezerty i výživné nápoje – všechny vynikající, dostupné a prověřené, s využitím nejrůznějších surovin, včetně těch opomíjených. Jsou zahrnuty také varianty veganské či bezlepkové.

4. Závěrem knihy je samostatná informační příloha, obsahující užitečný přehled, důležité kontakty, tipy na zajímavé knihy, informační zdroje, odkazy na výzkumy apod., související s biopotravinami a s ekologičtějším a zdravějším způsobem života.

Nová biokuchařka Hanky Zemanové – druhé vydáníSkvělí pomocníci v kuchyni od nakladatelství Smart Press (2.díl)

V Nové biokuchařce najdete aktuální informace o biopotravinách, nových výživových trendech (raw, bezlepková strava, superfood aj.) i ekologickém zemědělství a můžete z ní čerpat inspiraci pro svůj každodenní život. Kniha obsahuje přes 80 nových receptů.

Hanka při psaní Nové biokuchařky vycházela z toho, že informací o výživě je dnes příliš mnoho a navíc si často protiřečí. Proto pozvala do knihy 5 lékařek, které se zabývají celostní medicínou, spolupracovala s odborníky na nové vědecké výzkumy – v celé knize se tak prolíná pohled tradičních lékařských systémů, moderních vědeckých výzkumů i zjednodušený a pro běžný život praktický pohled zdravého selského rozumu.

Všechny kuchařky můžete zakoupit na webu nakladatelství Smart Press!

přidejte na:
Smart Press

03. 12. 2019

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář