Slimáčí pohroma léta

30507_smallKdyž konečně letos v létě přestalo neustále pršet, všichni jsme se radovali, bohužel s námi ale také slimáci. Vlhko a teplo se postaralo o jejich hojné rozmnožení a následně potravu na zahradě. Vyrazí z úkrytů a vaše pracně opečovávané záhony a plodiny jsou připraveny pro jejich hody.

 

 

Házet je neoblíbenému sousedovi přes plot se vám nevyplatí hned třikrát, soused se naštve ještě víc, zítra je máte zpátky a ještě s sebou přitáhnou další, množí se neuvěřitelně.
slimáci - banner
10 rad, jak zlikvidovat slimáky:
Chemické postřiky a lapače:Faramol proti slimákůmMesurol proti slimákůmBiolit proti slimákům

 

 

 

 

 

 

Dospělý slimák sežere za léto téměř kilogram potravy rostlinného původu!

 

 

 

 

Dobré rady, převzaty z deníku BLESK:

 

 

 

 

 

 

 

1) Kelímek od jogurtu zapusťte do země a nalijete do něj pivo. Slimák se v něm utopí.

2) Záhonky obsypejte 10 centimetrů širokým pruhem pilin, které se pak polijte kávou slógrem nebo kolovým nápojem. Kofein je pro plže smrtelným nervovým jedem a rovněž je odpuzuje.

3) Posypejte slimáky solí. Drastický, ale účinný způsob hubení, kdy se reakcí chloridu sodného s tkání tělo slimáka rozpadá.

4) Rozdrťte na prášek tuhý podpalovač nebo suchý líh a rozházejte ho na prkna nebo dlaždice. Slimáci ho sežerou a pojdou.

5) Rozházejte kolem rostlin ovesné vločky. Slimáci je sežerou, nabobtnají a pojdou.

6) Naplňte stříkací pistoli směsí čpavku a vody v poměru 1:3, a vydejte se v noci na lov. Na každého slimáka stříkněte, a tak ho zlikvidujte.

7) Nastražte past zuříznuté láhve, kterou zapustíte do země. Naplňte ji roztokem vody a kvasnic, které slimáky lákají a ve směsi se pak utopí.

8) Do země zapusťte kočičí nebo psí konzervu a počkejte, až se do ní slimáci sami chytí.

9) Sesbírejte slimáky do kelímku, pak je uspořádejte pod kola auta a jeďte.

10) Polijte je vařící vodou.

 

NE VŠECHNY RADY JSEM POJALA ZA SVÉ....

 

30508_small

 

Ferramol – jed na slimáky. Jde o granule na bázi fosforečnanu železitého, který se běžně vyskytuje v přírodě. Není nebezpečný pro domácí zvířata a slimáky bezpečně hubí. Slimáci si po nažrání zalezou do svých nor a tam uhynou, takže je nemusíte sbírat. Cena: cca 120 Kč/200 g

Mesurol – návnada na slimáky. Jde o chemický nástrahový přípravek s účinnou látkou ze skupiny karbamátů proti všem druhům slimáků a plzáků v zemědělských a zahradních kulturách. Dobře odolává dešti a vlhkosti, takže jej nemusíte aplikovat denně. Cena: cca 250 Kč/250 (Balení obsahuje 2 plastové nástrahy + tubu schemikálií)

Biolit – nástraha na slimáky. Neobsahuje pesticidy. Odnímatelná stříška pasti umožňuje snadné čištění. Balení obsahuje speciální atraktant, který při použití společně s pivem láká slimáky až na vzdálenost dvou metrů. Není škodlivé pro domácí zvířata! Cena: cca 85 Kč (Balení obsahuje 2 pasti + tubu satraktantem)

 

 

 

 

 

 

Já osobně jsem je hubila několikrát Vanishem - jedem na slimáky, jsou to modré malé granulky, už to nedělám, bojím se o své domácí miláčky. Ony ty tropy se jim moc nelíbily, tak po této stránce je klid. Dočasný.

 

Proto mi radila prodavačka dát návnadu do trubky, co se používají na regulace, no spíš kdysi..kde já, ubohá, bych k nim přišla?

Ale jako ženská si poradím, ne? Pár plastových lahví jsem z obou stran odřezala ostrým nožem a nasypala návnadu aby byla si asi tak veprostřed láhve.

Ráno jsem se nestačila divit a je to účinné i proti případnému dešti.

 

Přeji vám hezké léto jak má být, teplo i deštík a těch potvor co nejméně !!!

 

 

 

 

 

přidejte na:
Roxana

19. 07. 2010

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Roxana
Foto je autentické - takto se zahraniční majitelé pozemků u nás chovají.

Roxana 22. 07. 2010, 23:37

Chybějící obrázek
Správnej bezdomáč. Těm s domkem říká kolegyně- "pna domácí"

07. 08. 2010, 20:53

Roxana
Já jsem jim Bezdomovci začala říkat tak nějak spontánně, ono tomá logiku, hnusáci, brrrrrr...

Roxana 08. 08. 2010, 22:17