Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Smetanový koláč

Smetanovo-hruškovým koláčem rozhodně potěšíte nejen svou rodinu ;-)

Ingredience:
  • smetana
  • hrušky
  • moučkový cukr
  • mouka
  • vajíčko
  • žloutek
  • máslo

Hrušky oloupeme, zbavíme jader, a nakrájíme na tenké plátky. K hruškám přidáme moučkový cukr, přilijeme půlku smetany, zamícháme a necháme odležet v lednici. Nyní si připravíme těsto. Mouku si vysypeme na vál, uprostřed uděláme důlek, do kterého vysypeme cukr, přidáme vajíčko, žloutek, máslo a důkladně zpracujeme těsto. Z těsta si oddělíme 1/3 a zbytek vyválíme. Vyválené těsto si přendáme do dortové formy tak, aby okraje přečnívaly. Poté do formy přidáme hrušky. Zbylou třetinu těsta vyválíme na placku velikosti formy, kterou přikryjeme hrušky. V prostředku koláče uděláme nožem díru. Před pečením potřeme koláč žloutkem. Pečeme přibližně 30 minut v rozehřáté troubě na 170 °C. Nakonec vlijte zbytek smetany do díry v koláči. Dobrou chuť!

Barbora Šumná

22. 07. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře