Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Soutěž Czech Food Cup – poslední regionální kolo v Plzni

Gastronomická soutěž Czech Food Cup se bude konat tuto sobotu 17. 4. 2010 v Plzni. V tomto západočeském městě se uskuteční již poslední regionální kolo tohoto gastronomického klání.   

V tomto kole se mezi sebou utkají kuchaři z regionů Severozápadní Čechy, Plzeňsko a Západočeské lázně. Soutěžním národním pokrmem bude vepřová pečeně s knedlíkem a se zelím. Druhým soutěžním jídlem bude regionální specialita, kterou si restaurace zvolí samy a nahradit ji může specialita šéfa kuchyně. O kulturní program se postará folklórní soubor Jiskřička a Chodská dechovka Sedmihorka. Součástí plzeňského kola bude i partnerská soutěž Český knedlík. V rámci soutěže proběhne také představení českých výrobků s ochrannou známkou pro produkty, které byly vyrobeny nebo finalizovány na území České republiky. Dále se představí i firma Altreva, největší český výrobce pracovních oděvů pro horeka sektor, prezentující značkovou kolekci oblečení LESSIO a firma ALPAK, která vyrábí  jednorázové plastové nádobí ze kterého bude veřejnost ochutnávat připravená jídla. Celá akce proběhne ve Společenském a konferenčním centru SECESE v areálu Pivovaru Plzeň (vedle návštěvnického centra, vjezd historickou branou).

Národní finále této gastronomické soutěže se uskuteční 1. května na kolonádě v Karlových Varech, během kterého se bude ochutnávat rajská. Vítězná restaurace získá poukázku ve výši 55 555 korun.

Tato soutěž je součástí projektu *Czech Specials aneb Ochutnejte Českou republiku*, který se věnuje popularizaci tradiční české kuchyně. V každém z regionálních kol se mezi sebou utkávají restaurace, které mají certifikát Czech Specials.

Celá akce se koná za podpory partnerů, a to společností MAKRO  (www.makro.cz ) a UNOX (www.gpt.eu). Realizační agenturou soutěže Czech Food Cup je Blue&Green.

*Czech Specials

Projekt Ochutnejte Českou republiku s mezinárodním názvem Czech Specials (www.CzechSpecials.cz nebo www.ochutnejtecr.cz), na kterém CzechTourism spolupracuje s Asociací hotelů a restaurací a Asociací kuchařů a cukrářů, se věnuje propagaci tradiční české kuchyně. Jeho cílem je obnovit prestiž české gastronomie a vybudovat z ní jeden ze stěžejních marketingových produktů pro propagaci turistického potenciálu Česka na národní úrovni i v zahraničí. Certifikované restaurace nabízející národní a regionální jídla turista pozná podle loga Czech Specials, jejich seznam je k dispozici také na zmíněných webových stránkách.

Šéfredaktor

15. 04. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře